Predstava: Godine vrana | Narodno pozorište | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Siniša Kovačević

Godine vrana

Režija: Siniša Kovačević


Komad koji smo dugo čekali u srpskom teatru.


Pozorišta su sve ono što nam treba u bilo kojoj vremenskoj instanci, pogotovo kada preovladava apatija u našoj svakodnevici. Drama Godine vrana po tekstu i režiji Siniše Kovačevića predstavlja jedno od najnovijih kapitalnih izvedbi na Velikoj sceni beogradskog Narodnog pozorišta. 

Sama scenografija je nešto što će se prvo uočiti. Takođe, veliki broj fantastičnih protagonista će u sklopu dve glumačke podele preneti atmosferu ove neobične priče. Naime, u ovoj predstavi u glavnoj ulozi se našao Beograd. Odnosno, on i njegovi stanovnici tokom Prvog svetskog rata. Glavnu ulogu nosi Kalina Kovačević, koja igra Nemicu iz Bečkereka, Juliju Kavran koja pripada austrougarskoj vlasti. Jedna od važnih činjenica je i ta da predstava ‘Godine vrana’ ne govori iz vizure vojnika, već običnog stanovništva koje je tada trpelo nepravdu.

Pored nje, na sceni će se pojaviti i Aleksandar Srećković/Branislav Tomašević, Petar Strugar, Ljiljana Blagojević, Sonja Kolačarić, Hadži Nenad Maričić/Bojan Krivokapić, Miodrag Krivokapić, Vladan Gajović, Lepomir Ivković, Miloš Đorđević i mnogi drugi. Štaviše, genijalnost Siniše Kovačevića i njegovog talenta se ogleda u činjenici da će se na sceni u jednom trenutku naći 60 protagonista – 30 glumaca, 15 igrača i još 20 studenata. 

Cene ulaznica se kreću u nekoliko kategorija uzimajući u obzir odakle želite da uživate u predstavi. Stoga, one iznose 300, 600, 700, 1000, 1600 i 2000 dinara. Za udobniju kupovinu koja uključuje i slikoviti prikaz izbora sedišta, dostupan vam je zvanični sajt Narodnog pozorišta, a ukoliko vam više prija tradicionalna kupovina, na raspolaganju vam je blagajna koja je otvorena svakog radnog dana od 11 do 15 časova i od 17 časova pa sve do početka predstave. 

Možda su godine vrana i dalje prisutne kod nas, a možda će nas ovaj komad podsetiti šta smo preživeli i koje smo lekcije iz takvog iskustva naučili. Javite nam utiske nakon gledanja!

 
Godine vrana (narodnopozoriste.rs)
Godine vrana (narodnopozoriste.rs)
Godine vrana (narodnopozoriste.rs)
Godine vrana (narodnopozoriste.rs)
Godine vrana (narodnopozoriste.rs)
Godine vrana (narodnopozoriste.rs)

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap