Goblini | Beogradski sajam, 25. jun 2022. | Koncert
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Loading Događaji
Istinita priča

Goblini


Velika proslava velikog jubiljeja!


Goblini su opet tu! Posle poslednjeg albuma koji nasi naslov ‘Jednina’ na red je došlo obeležavanje 30 godina rada žestokih momaka iz Šapca. Za 25. jun najavljuju njihov najveći koncert i krunu dosadašnje karijere. Kako najavljuju, „Istinita priča“ slaviće se u atrijumu Beogradskog sajma sa početkom od 21 čas.

Goblini predstavljaju jedinstven slučaj na našoj muzičkoj ceni. Tokom godina postali su pank sastav koji je poznat široj publici u celoj zemlji, a i šire, što nije toliko često za bendove iz tog muzičkog žanra. Osnovani su još 1992. godine u Šapcu. Za to je bio zaslužan trojac Branko Golubović Golub (vokal), Vladislav Kokotović (bas-gitara) i Alen Jovanović (gitara) koji i danas čini grupu. Tokom devedestih godina objavljuju četir studijska albuma i sjajnim pesmama postaju miljenici ljubitelja tvrdog zvuka.

Nažalost, niz uspešnih godina prekinut je 2001. godine kada obustavljaju svoj rad. Goblini su ostali upamćeni po pesmama ‘U magnovenju’, ‘Ima nas’, ‘Anja, volim te’, ‘Punk’s not dead’, ‘Daleki put’, ‘Voz’ i mogim drugim. Publika ih zbog toga nije zaboravila, te je povratak na scenu 2010. godine dočekan sa pravim oduševljenjem. Povratnički singl ‘Crno na belo’, a potom i novi album ‘Roba s greškom’ doneli su nove hitove i ovaj sastav sada uživa kultni status.

Ukoliko do sada niste, savetujemo vas da pogledate dokumentarni film Ima nas gomila koji će vas bolje upoznati sa ovim Šapčanima. Njihovi koncerti su posebni i ma gde svirali, Goblini naprave nezaboravnu atmosferu. U našem glavnom gradu su svirali na raznim lokacijama, a osmomartovski koncert 2014. godine, pred punom Halom sportova, se i dalje prepričava.

Ovog puta su se odlučili za prostor Beogradskog Sajma gde do sada nisu nastupali. Za ovaj koncert važiće i ulaznice kupljene za otkazani koncert iz aprila 2020. godine,

U prodaju je pušten promotivni kontigent ulaznica sa jedinstvenom cenom od 1000 dinara. Goblini će, verujemo, prirediti još jednu fantastičnu noć za armiju vernih poštovalaca.

Prepoučujemo

24

maj

Prepoučujemo

12

maj

Prepoučujemo

23

februar

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap