Goblini | Dom omladine, 3. decembar 2023. | Koncert
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
U magnovenju

Goblini


Najuspešniji album, od prve do poslednje pesme, ponovo uživo!


Goblini su opet tu. Posle martovskog koncerta na kojem je prvi put odsviran kompletan album ‘U magnovenju’, na zahtev publike ponoviće repertoar. Za 3. decembar je zakazan drugi ovogodišnji koncert u sali ‘Amerikana’, Doma omladine na kojem će još jednom odsvirati sve pesme sa čuvenog albuma.

Zbog velikog interesovanja zakazan je još jedan koncert za 4. decembar.

Goblini predstavljaju jedinstven slučaj na našoj muzičkoj ceni. Tokom godina postali su pank sastav koji je poznat široj publici u celoj zemlji, a i šire, što nije toliko često za bendove iz tog muzičkog žanra. Osnovani su još 1992. godine u Šapcu. Za to je bio zaslužan trojac Branko Golubović Golub (vokal), Vladislav Kokotović (bas-gitara) i Alen Jovanović (gitara) koji i danas čini grupu. Tokom devedestih godina objavljuju četir studijska albuma i sjajnim pesmama postaju miljenici ljubitelja tvrdog zvuka.

Nažalost, niz uspešnih godina prekinut je 2001. godine kada obustavljaju svoj rad. Goblini su ostali upamćeni po pesmama ‘U magnovenju’, ‘Ima nas’, ‘Anja, volim te’, ‘Punk’s not dead’, ‘Daleki put’, ‘Voz’ i mogim drugim. Publika ih zbog toga nije zaboravila, te je povratak na scenu 2010. godine dočekan sa pravim oduševljenjem. Povratnički singl ‘Crno na belo’, a potom i novi album ‘Roba s greškom’ doneli su nove hitove i ovaj sastav sada uživa kultni status.

Ukoliko do sada niste, savetujemo vas da pogledate dokumentarni film Ima nas gomila koji će vas bolje upoznati sa ovim Šapčanima. Njihovi koncerti su posebni i ma gde svirali, Goblini naprave nezaboravnu atmosferu. U našem glavnom gradu su svirali na raznim lokacijama, a osmomartovski koncert 2014. godine, pred punom Halom sportova, se i dalje prepričava.

U prodaju je pušten ograničen kontigent ulaznica sa jedinstvenom cenom od 1700 dinara. Možete ih nabaviti na blagajnama ili internet stranici Tickets servisa. Goblini će, verujemo, prirediti još jednu fantastičnu noć za armiju vernih poštovalaca.

 

Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap