Gde si pošla, Bernadet? | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Where’d You Go, Bernadette

Gde si pošla, Bernadet?

Režija: Ričard Linklejter


Ove jeseni očekuje nas još jedna adaptacija uspešnog romana.


Film Gde si pošla, Bernadet? snimljen je prema istoimenoj knjizi spisateljice Marije Sempl (Where’d You Go, Bernadette) iz 2012. godine. Roman, čiji je naslov kod nas malo drugačije preveden od filma. proveo je više od godinu dana na bestseler listi Njujork Tajmsa. Komična priča o jednoj majci i supruzi sada je pretočena u skoro dvosatni igrani film.

Bernadet Foks je majka tinejdžerke i „domaćica“ koja baš ne uživa živeći u kući. Ne voli baš ni roditelje druge dece iz ćerkine škole i komšije, dobro, ne voli ljude. Nekada uspešna u svom poslu, utonula je u život koji ne voli zbog posvećenosti porodici. Ipak, odlučiće da to promeni – na nesvakidašnji način! Jednog dana će prosto nestati i krenuti u novu avanturu kako bi se ponovo osetila živom. Time će svojoj kćerki takođe prirediti avanuturu o kojoj je sanjala.

Naslovna uloga dodeljena je dvostrukoj dobitnici Oskara, australijskoj glumici Kejt Blančet (Cate Blanchett). U filmu ‘Gde si pošla, Bernadet?’ uloge tumače i Bili Krudup, Kristen Vig, a između ostalih tu je voljeni Lorens Fišbern (Laurence Fishburne). Uz saradnju na adaptaciji scenarija režiju potpisuje Ričard Linklejter (Richard Linklater).

Film ‘Gde si pošla, Bernadet?’ doći će na bioskopski repertoar u našoj zemlji 31. oktobra. Pogledajte ovo ostvarenje i saznajte zašto je roman imao toliko uspeha. Ako ste ga već pročitali, javite nam da li ste više uživali u čitanju ili gledanju filma.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap