Gavran i najbolje priče - Edgar Alan Po | Knjiga
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Edgar Alan Po

Gavran i najbolje priče


Specijalno izdanje za sve knjigoljupce.


Klasici su za nas opomena da će ljubav prema književnosti zauvek trajati sve dok imamo čitaoce koja će ceniti takva antologijska dela. Za njegovo ime se vezuju dramatičnost i neosporni talenat. Edgar Alan Po je bio čuveni američki pisac, kritičar, urednik i jedan od rodonačelnika kratke priče – centralna ličnost romantizma u Americi. Izdavačka kuća Laguna je rešila da sve njegove ljubitelje obraduje specijalnim izdanjem pod nazivom Gavran i najbolje priče, u kojoj se, između ostalog, nalazi i najnoviji prevod njegove najpoznatije poeme – Gavran.

„Kako sam iz lepote dobio nešto neprivlačno – iz znamena mira poređenje s tugom? No kao što je u etici zlo posledica dobra, tako se iz radosti rađa tuga.“ je jedan od najčuvenijih početaka Edgarovih priča. Njegove detektivske pripovetke i neobične priče strave su do današnjih dana ostale i te kako vredne. Od momenta kada su ugledale svetlost dana bile su zanimljive brojnim umetnicima iz različitih sfera, pa su se tako motivi Poovih dela našli u slikarstvu, u stripu, na filmu i u drugim oblastima. 

 

„Najstrašnija su ona čudovišta koja se šunjaju u našim dušama.“ – Edgar Alan Po

 

Nakon objavljivanja najslavnije pesme, dobio je nadimak Gavran. Postojale su čak i priče da su se često deca iz njegove ulice, kada ga ugledaju kako šeta, pretvarala da su ptice, grakćući i mašući rukama. U tom trenutku, Edgar Alan Po bi se okrenuo ka njima i izjavio „Nevermore“ (nikad više), što je poznati refren iz njegove poeme Gavran. Edgar Alan Po je zapravo bio prvi američki pisac koji je pisao kratke priče, a ujedno je i izmislio detektivski žanr.

Već sada možete nabaviti ovaj jedinstven primerak u svim Laguna knjižarama po ceni od 1299 dinara, ali kao član Kluba čitalaca ostvarujete brojne pogodnosti. Isto tako, na raspolaganju vam je i zvanični sajt izdavača.

Književna umetnost definitivno ne bi bila ista bez ovog sjajnog stvaraoca. A njegove knjige su tu kao podsetnik na to koliko je bio autentičan i ispred svog vremena.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap