Koncert Zubina Mehte i Beogradske filharmonije | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Beogradska filharmonija

Koncert Zubina Mehte i Beogradske filharmonije


Čuveni Mehta deseti put pred Beogradskom filharmonijom.


Muzika je sve. I u lepim i u manje lepim vremenima. Kroz muziku upoznajemo sebe i druge, bez obzira odakle dolazimo i u koja uverenja verujemo. Beogradska filharmonija decenijama unazad važi za muzičkog diva bez kojeg bi naša kulturna scena bila totalno drugačija. Gala koncert Zubina Mehte i orkestra Beogradske filharmonije pretenduje da postane događaj godine.

Zabeležite u svojim kalendarima 10. jul, lokacija: Velika dvorana Kolarčeve zadužbine. Najčuvenijem dirigentu na svetu je ovo ujedno i jubliarni, deseti susret sa našim orkestrom. Bio je dugo planiran, a biće osvežen Betovenovim i Bramsovim notama.

 

„Izuzetno sam srećan i ponosan što se vraćam jednom od najdražih orkestra – Beogradskoj filharmoniji koju poznajem još od davne 1958. godine. Iza sebe imamo dugogodišnje prijateljstvo tokom kojeg smo stvarali zajedničku istoriju. Veoma me raduje što je nova koncertna dvorana koju ovaj divan orkestar treba i zaslužuje, napokon postala sadašnjost“, maestro Zubin Mehta

 

Betovenova Pastoralna simfonija i Bramsova Simfonija broj 1 poznata pod nazivom ‘Deset’ biće izvedene te tople julske večeri pod dirigentskom palicom velikog Zubina Mehte. Njegova biografija je krajnje impresivna. U osamdeset petoj godini i dalje svojom energijom i umećem boji umetničke scene širom sveta. Na istim je prisutan više od 60 godina sa nastupima koji su postali antologijski.

Poslednji put je predvodio Beogradsku filharmoniju 2017. godine kao specijalni gost prvog koncerta na otvorenom. Istovremeno se pamte brojni nastupi, među kojima je i donatorski koncert kojim je Mehta pomogao ostvarenje velikog filharmonijskog sna – prvu turneju po SAD-u, koju je orkestar uspešno realizovao u oktobru, 2014. godine. I čini se da je zahvaljujući njemu ugled našeg orkestra i značaj muzike koju prenose vinut do najudaljenijih zvezda. 

Ulaznice za Gala koncert su u prodaji od 1. jula, po ceni od 3000, 4000 i 5000 dinara. Možete ih kupiti na biletarnici Kolarčeve zadužbine, kao i putem onlajn sistema. 

Sve je spremno za veliki muzički spektakl. Da li ga i vi kao i mi iščekujete sa velikim nestrpljenjem?

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap