Gala koncert Beogradske filharmonije | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Beogadska filharmonija

Gala koncert Beogradske filharmonije


Čitav vek jednog velikog orkestra!


Jubileji nisu obeleženi dok u njima ne učestvuju najposvećeniji ljubitelji – njihovi slušaoci i gledaoci. Uvereni smo u to da će 2023. godinu obeležiti i jubilej Beogradske filharmonije, odnosno proslava 100 godina od osnivanja ovog monumentalnog laureata u klasičnom univerzumu.

Upravo će 100. rođendan ovog najznačajnijeg srpskog orkestra biti obeležen na spektakularne načine. I posebna poslastica – slavlje će trajati tokom cele godine, od 13. juna 2023. do narednog juna 2024. godine.

Centralni događaj biće započet uz najvećeg prijatelja Beogradske filharmonije, legendarnog Zubina Mehtu, 20. juna u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Ovaj Gala koncert će ujedno otvoriti i regionalnu turneju Mehte i Filharmonije koja će se nastaviti u Skoplju i Tirani, u sklopu inicijative Otvoreni Balkan.

Baš zbog kreiranja ove važne muzičke zajednice, naš orkestar uz palicu sjajnog maestra će prirediti vrhunske muzičke događaje za publiku ovih zemalja. Sveukupno, na tri koncerta Mehta će predvoditi orkestar u izvođenju Simfonije br. 7 Ludviga van Betovena i „Fantastične simfonije“ Hektora Berlioza. Stoga, zakazan je 22. jun i zgrada Nacionalne opere Tirane, kao 24. jun i zdanje Filharmonije Republike Severne Makedonije.

Međutim, uvertira za sva velika dešavanja, kada će ujedno Filharmonija oduvati 100 svećica na torti jeste 13. jun, odnosno rođendanski koncert pod nazivom „ZAuVEK“ koji će pokloniti svojim ljubiteljima i na kome će nastupiti zajedno sa prijateljima i specijalnim gostima.

Kao kruna početka obeležavanja stogodišnjice Beogradske filharmonije biće piknik na otvorenom na koji smo svi navikli – besplatni koncert u novobeogradskom bloku 1 na Ušću, zakazan za 2. jul. I mi smo kao i vi nestrpljivi da čujemo izvođenje čuvene Diznijeve fantazije.

Ulaznice za sve koncerte u Kolarcu možete kupiti direktno na filharmonijskoj blagajni (Studentski trg 11), kao i putem zvaničnog sajta.

Nestrpljivo odbrojavamo do serije koncerata koji će nam obeležiti ovo leto, a baš zbog toga je Beogradska filharmonija prepoznatljiva kao jedan od najznačajnijih kulturnih entiteta moderne Srbije.

 
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap