Knjiga: Fric i Dobrila - Srđan Valjarević | Laguna
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Srđan Valjarević

Fric i Dobrila


Pisac čije smo štivo jako dugo čekali.


Ima posebne draži u tome kada znate da ćete svoje slobodno vreme kvalitetno potrošiti na čitanje knjige određenog pisca. Savremeni srpski pisci su dragulj naše književnosti. Među njima je i Srđan Valjarević, autor koji je unikatan na toliko načina. Vest da je nakon deceniju i po nakon proslavljenog romana ‘Komo’ objavio novi, pod nazivom Fric i Dobrila, obradovala je mnoge poštovaoce njegovog rada. 

 

„Kada je oblačno, oblačno je. I mračno je koliko je oblačno, u 14.40. I nema druge. Zato ti budi vedar i spasi sebe, za onoga kome sunce treba. A vedrina iz  mraka dolazi. Tamo ona i nastaje.“ – Srđan Valjarević, Dnevnik druge zime

 

U knjizi ‘Fric i Dobrila’ u centru zbivanja je priča o prosečnoj srpskoj porodici, osobenoj, ali i prepoznatljivoj po svom crnom humoru i ironiji. Posle 20 godina provedenih u Švajcarskoj, Dobrila i Gojko i njihov sin Mate, vratili su se u svoj rodni Beograd. Kupili su omanji stan u predgrađu i žive bez ikakvih trzavica. Navikli su da ne rade ništa, već da se prepuste lenjoj svakodnevici bez nekih planova za budućnost. U takvoj atmosferi, shvataju da moraju promeniti svoje navike, vratiti se starim prijateljima, ili upoznati nove i prihvatiti čudne okolnosti koje su zatekli u Srbiji.

Posle velikog uspeha koji su doživeli njegovi prvi romani – Dnevnik druge zime i Komo, velika očekivanja polažemo i u ovo štivo. Valjarevića svrstavaju među najznačajnije savremene srpske pisce. Do sada je objavio pet romana i dve zbirke poezije, a pomenuti roman ‘Dnevnik druge zime’ je svrstan u deset najboljih štiva jugoistočne Evrope.

Knjigu ‘Fric i Dobrila’ možete nabaviti po ceni od 799 dinara u svim Laguna i Delfi knjižarama širom Srbije, ali i kroz nekoliko klikova na zvaničnom sajtu izdavača. Ukoliko ste član njihovog Kluba čitalaca, možete ostvariti i brojne benefite i sa još većim zadovoljstvom uživati u sadržaju ovog romana.

Da li je Srđan Valjarević ispunio vaša očekivanja?

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

  Prijavi se na newsletter

  1 Komentar o “Fric i Dobrila

  1. dosadniju knjigu nisam procitala u zadnjih dve godine! O stilu pisanja da i ne govorim, gde svaka rečenica počinje sa -odna su, onda je…

  Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap