Fragmenti buđenja - Aleksandra Zolotić | Knjiga | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Aleksandra Zolotić

Fragmenti buđenja


Ljubavna poezija koja nas vodi u jedan poseban svet.


Knjiga Fragmenti buđenja je poetski prvenac pesnikinje i spisateljice Aleksandre Zolotić, u izdanju Nove poetike. Kroz nizove stihova, autorka čitaoce upoznaje sa stubovima svoje inspiracije – ljubavlju, muzikom, umetnošću i pisanom reči, deleći sa njima najličnija osećanja i utiske.

Raznovrsna kako u pogledu tema, tako i u pogledu formata i metrika, njena poezija ispevana je nepretencioznim izrazima, koji mame čitaoca svojom jednostavnošću i iskrenošću. Uprkos tome što su duboko lični, stihovi su pisani na takav način da se svi čitaoci koji takva osećanja dele prepoznaju, a oni koji se boje da im se prepuste, nađu inspiracije da to učine.

 

“Želim, ali ipak ne uspevam da pronađem reči

u pravim bojama patnje, nepravde i straha.

Umesto toga puštam pero da samo leprša po papiru

pletući stihove u čast ljubavi, topline i sreće.

Neka zna svet da pesnikinja pokušala je,

Ali se ipak prepustila želji pera svog.”

 

Iako opevane i opisane nebrojeno puta, ove teme i dalje predstavljaju polja na kojima pesnici daju svoj nesebičan doprinos. Imajući u vidu da se sa protokom vremena, odrastanjem i sazrevanjem sam pristup i razumevanje ovih sfera života drastično menja, i te kako je objašnjivo zašto su te teme uvek aktuelne. I upravo to je ono što je pesnika i motivisalo da se okuša i sa čitaocima podeli svoje misli.

Knjiga ‘Fragmenti buđenja’ svojevrsni su omaž buđenju stihova kroz pažljivo izabrane fragmente iz života Aleksandre Zolotić. Cena knjige je 600 dinara i možete je poručiti ma zvaničnoj stranici izdavača (za više informacija kliknite na baner ispod teksta).

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap