Filmski festival - We are one | Festivali | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
We Are One: A Global Film Festival

Filmski festival – We are one


Bićemo u prilici da uživamo u gledanju omiljenih filmova potpuno besplatno.


U vremenu kada nam je neophodan apsolutan fokus na sve dobro čemu možemo da se radujemo, tu uključujemo i umetničke forme koje nam zaokupljuju pažnju, energiju, ulepšavaju svakodnevicu i čine da se osećamo ispunjeno. Pogotovo ako je reč o sedmoj umetnosti.

S obzirom na to da nas je novonastala situacija primorala da ostanemo u udobnosti naših domova na neko vreme, istovremeno su kreirani brojni besplatni sadržaji na internetu uz koje ćemo lakše i lepše provesti predstojeće dane. Na svakodnevnom nivou nam stižu vesti iz brojnih delova sveta u kojima se najavljuju fantastični koncerti, festivali i virtuelne izložbe. Baš iz tog razloga, najavljen je prvi globalni filmski festival u kolaboraciji najveće besplatne video platforme ‘YouTube’ i ‘Tribeca Enterprises’ pod nazivom We Are One: A Global Film Festival.

Ovaj desetodnevni online spektakl trajaće u periodu od 29. maja do 7. juna. Postepena realizacija ovog projekta je započeta onog momenta kada je koronavirus naglo prekinuo brojna lokalna i međunarodna filmska dešavanja, a filmska industrija u potpunosti zatvorena. To je i direktno uticalo na odlaganje ili potpuno otkazivanje premijera na gotovo svim svetskim festivalima.

Zbog toga, čak dvadeset festivala iz svakog kutka planete će se krajem maja preseliti na internet i premijerno prikazivati svoja ostvarenja. Ovom projektu su se priključili Jerusalimski, Londonski festival, filmska industrija iz Mumbaja, Marakeša, Kanski festival, festivali u Torontu, Veneciji, Tokiju, Berlinu, Sidneju, San Sebastijanu, Karlovim Varima, kao i Trajbeka festival u Njujorku među čijim osnivačima su Robert De Niro i Džejn Rozental.

U toku ovog sjajnog spektakla biće omogućeno besplatno gledanje kratkometražnih i dugometražnih filmova, razgovora posle projekcija, slušanje muzike, uživanje u komedijama i popularnim dokumentarcima. Ceo raspored će organizatori objaviti nekoliko dana pre prvog emitovanja.

Takođe, festival ima i lep cilj: na video stranicama će se nalaziti linkovi za donaciju kako bi se što više pomoglo Svetskoj zdravstvenoj organizaciji u borbi protiv COVID-19.

Koja ostvarenja priželjkujete da pogledate na ovom onlajn dešavanju?

 

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap