Festival nauke | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Razotkrivanje

Festival nauke


Kvalitetnim dešavanjima se uvek radujemo, pogotovo ako su vezana za obrazovanje.


U jednoj kalendarskoj godini moguće je nabrojati toliko odličnih događaja, koji su prevashodno edukativnog i naučnog karaktera. Jedan od njih jeste i Festival nauke. Trinaesto izdanje po redu, koje će se održati početkom decembra, tačnije od 5. do 8. decembra u halama 3, 3a i 5 Beogradskog sajma.

Zvanično, na ovoj manifestaciji će učestvovati više od 60 naučnih i obrazovnih institucija, kako iz Srbije tako i inostranstva. S obzirom na to da je ovo 13. godina održavanja, organizatori su hteli da uprkos sujeverjima vezanim za broj 13 naprave tematski festival i posvete ga, između ostalog, istraživanju najvećih zabluda koje se stavljaju u relaciju sa ovim baksuznim datumom i brojem. Zbog toga je Razotkrivanje usvojen naziv ovogodišnje naučne manifestacije koja će sve posetioce uvesti u svet neobičnih saznanja i interaktivnih radionica.

I baš zbog toga je za najmlađe ovo idealan događaj. Festival koji će ih približiti lepoti nauke i svega onog što je interesantno i zabavno. Na Naučno-fantastičnoj bini u hali 5, biće izveden niz fenomenalnih eksperimenata. Jedan od njih biće posvećen i čuvenim Teslinim munjama, odnosno transformatoru koji i dan-danas privlači pažnju svetskih i domaćih naučnika. Takođe, kod Čajanke Deda Mraza, pingvina i naučnika otkrićete zanimljivosti oko kojih ste uvek imali nedoumice. Na primer: koja je razlika između Severnog i Južnog pola, gde žive pingvini, polarni medvedi, a gde zapravo Deda Mraz. Organizatori toplo preporučuju da saznate više i o kastingu za nove tajne, naučne agente i otkrijete zašto su toliko omiljeni i specifični.

Festival nauke – program

Ulaznicu za Festival nauke, za neobično, a pre svega edukativno dešavanje možete nabaviti po jedinstvenoj ceni od 500 dinara. Svoju kartu možete kupiti na svim Tickets prodajnim mestima u celoj Srbiji, a tokom trajanja manifestacije i na samim blagajnama Beogradskog sajma. Karta važi za jedan festivalski dan, a deca do 5 godina starosti (uz roditeljsko prisustvo) ne plaćaju ulaznicu.

Organizatori ove godine obećavaju fantastičan sadržaj koji će biti interesantan svim generacijama. I baš zbog njegove neprestane popularnosti, Festival nauke već 13 godina zaredom opravdava reputaciju jednog od najposećenijeg.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap