FEST 2021 - 49. međunarodni filmski festival | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
49. međunarodni filmski festival

FEST 2021


Omiljeni srpski filmski festival ponovo u centru pažnje!


Definitivno smo se uželeli nama omiljenih i već sada tradicionalnih filmskih festivala. Sve veća tražnja postoji za onom prepoznatljivom bioskopskom atmosferom u kojoj uz kokice i društvo uživamo u odabranom ostvarenju. I te kako nas je oduševila vest da će ove godine u periodu od 7. do 16. maja biti održan 49. izdanje Međunarodnog filmskog festivala (FEST 2021) pod nazivom “Povratak u budućnost“. I to kakav povratak!

Kao i do sada, FEST će biti održan u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF), pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja. Sam slogan Povratak u budućnost sumira svu onu težnju umetničkog sveta da ova najveća i ujedno najpoznatija filmska manifestacija u zemlji i regionu značajno doprinese postepenom oživljavanju bioskopskih projekcija i povratku publike u bioskope. 

Ove godine, u prvi plan biće stavljeni nama omiljeni kultni filmovi koji su po svim parametrima najgledaniji i prvi koje ćemo drugima preporučiti. Upravo će na svečanom zatvaranju ovog festivala i to 7. maja biti premijerno prikazana nova i potpuno premontirana verzija filma Kum 3, reditelja Frensisa Forda Kopole. Ova verzia je nastala povodom tridesetogodišnjice od prvog prikazivanja ovog blokbastera.

Zbog toga je poslednje poglavlje o najpopularnijoj italijanskoj porodici Korleone nazvano “Kum, Epilog: Smrt Majkla Korleona“ (The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone). Istovremeno će ovim ostvarenjem Kopola odati čast onome od kojeg je sve počelo: Mariju Puzu, piscu istoimene knjige i scenaristi. U ovoj sagi, Kopola je kreirao novi početak i kraj filma, modernizovao određene scene, sa prepoznatljivim kadrovima i muzikom.

Kako organizatori konstantno ističu, FEST 2021 će biti održan uz poštovanje svih epidemioloških mera Vlade Republike Srbije jer je svima prioritet zdravlje, bezbednost publike i gostiju festivalskog tima. Samim tim, informacije o kompletnom programu i prodaji karata za 49. međunarodni filmski festival biće naknadno objavljene.

Da li ste i vi pripremili spisak omiljenih ostvarenja u kojima ćete uživati u predstojećim aprilskim danima? Mi svakako jesmo i sa velikim nestrpljenjem iščekujemo ovaj festival.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap