Feliks | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Vladimir Kecmanović

Feliks

Režija: Darko Bajić | Dramatizacija: Kosta Peševski, Darko Bajić


Najnovija predstava na sceni Zvezdara Teatra doživela je svoju premijeru 22. marta, a nastala je novom saradnjom dokazanog stvaralačkog tandema.


Posle, i više nego uspešnog, postavljanja predstave ‘Osama-Kasaba u Njujorku’, pisac Vladimir Kecmanović i reditelj Darko Bajić pred beogradsku publiku donose novi komad. Feliks je nastao prema romanu pomenutog pisca, dok je roman, objavljen 2007. godine, napisan prema istinitom događaju.

Radnja je postavljena oko lukavog penzionera iz Beograda, koji je uz pomoć lažnog oglasa varao ljude iz drugih gradova Srbije. Navodno želeći da svoj stan zameni za stan u manjem gradu išao je od mesta do mesta, pio i jeo na račun zainteresovanih i još zarađivao na naplati putnih troškova. Neočekivano, na vrata njegovog stana zakucala je prošlost, tačnije sin kojeg nije ni znao da ima. Ovde ćemo stati sa prepričavanjem, jer kako je najavljujući predstavu, upravnik pozorišta, Dušan Kovačević rekao:

„Priča ima jednu skoro triler osnovu i nije dobra za prepričavanje, kao što u trileru ne bi bilo dobro da se zna ko je ubica.“ 

Glavnu ulogu tumači Milutin Mima Karadžić (Feliks) koji se posle više od 15 godina vratio na pozornicu Zvezdara Teatra. Prate ga mladi Filip Hajduković, Marko Gvero, Andrijana Oliverić, Milena Damnjanović i Nikola Cvetković. Iako je predstava prvobitno kategorisana kao drama, može joj se pripisati i žanrovi kao što su pomenuti triler, farsa i komedija. Kao jedna od tema komada pored prevare, provlači se i sukob generacija, a posebno je zanimljivo koliko je vremena potrebno za rađanje očinskog instikta.

Dramatizacija, koju potpisuju Kosta Peševski i reditelj Darko Bajić, je bitno odstupila od radnje samog romana, te i čitaoci dela neće ostati uskraćeni za napetost i neizvesnost. Predstava ‘Feliks’ je posle nedavne premijere ostavila veoma pozitivan utisak i pobrala simpatije gledalaca, zato ne propustite priliku da je što pre pogledate!

 

Dodatne informacije vezane za događaj i ulaznice možete pronaći klikom na baner ispod.

 
Feliks (zvezdarateatar.rs) | Foto: Jakov Simović
Feliks (zvezdarateatar.rs) | Foto: Jakov Simović
Feliks (zvezdarateatar.rs) | Foto: Jakov Simović

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap