Fantastične zveri: Tajne Dambldora (2022) | Film | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Fantastične zveri: Tajne Dambldora

Režija: Dejvid Jejts


Povratak u magiju kakav se dugo čekao!


Kada pomislite na detinjstvo, šta vam prvo pada na pamet? Nama bezbroj stvari, a među njima definitivno knjiška i filmska saga o najpopularnijem čarobnjaku na svetu: Hariju Poteru. Osam kompletnih filmova kreiranih na osnovu bestselera britanske autorke Dž. K. Rouling doveli su do potpune svetske senzacije koja je uticala na odrastanje mališana. Ovoga puta, nakon duge pauze, na bioskopska platna se vraća finale sage zvana Fantastične zveri u kojima će se konačno saznati sve tajne najvećeg od najvećih – Albusa Dambldora.

Zapravo, ‘Fantastične zveri: Tajne Dambldora’ obuhvataju vreme mnogo pre dolaska Voldemorta i Harija Potera. Radnja filma je smeštena u dvadesete godine prošlog veka i prati razvojni put simpatičnog i pomalo smotanog magizoologa (čarobnjaka koji proučava životinje) Njuta Skamandera kojeg glumi talentovani Edi Redmejn. On je pomalo izopšten od čarobnjačkog sveta jer je kreirao svoj, osobeni univerzum u kojem istražuje o magičnim zverima, a zatim i piše o njima.

Na poslovnom putu u Njujorku upoznaje različite likove koji će se u završnici ove avanture ponovo dokazati zbog čega su toliko popularni. U centru svega jeste večno suparništvo između (tada) najsnažnijih čarobnjaka – mladog Albusa Dambldora (Džud Lo) i snažnog Gelerta Grindelvalda (Mads Mikelsen koji je zamenio Džonija Depa) čiji će sukob ostati zapamćen u ovoj neobičnoj zajednici, a potom kasnije i prepričavan budućim generacijama.

Scene u kojima se prikazuje mistični Hogvorts, njegovi hodnici, učionice i omiljeni profesori će dodatno sve gledaoce podsetiti na magiju u koju smo možda prestali da verujemo. Glumačkoj postavi pridružiće se i Alison Sudol, Ezra Miler, Ketrin Voterston i ostali.

Već sada vlada uveliko interesovanje za filmom ‘Fantastične zveri: Tajne Dambldora’, čak iako je premijera najavljena za 14. april. Neko je jednom rekao da se magija ovih blokbastera krije u činjenici da konstantno bude nostalgiju za svim onim scenama i zvukovima na koje smo navikli još od momenta kada je fenomen zvani Hari Poter počeo da se prikazuje u salama širom sveta. I to je jedna od čari našeg detinjstva.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap