Film: Fabelmanovi | The Fabelmans (2022) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
The Fabelmans

Fabelmanovi

Režija: Stiven Spilberg


Filmovi su snovi koje pamtiš zauvek.


Romansirane biografije, bilo da govorimo o knjigama, ili pak o filmovima su poseban žanr koji je upravo to – romantizovan u meri da ne znamo šta je istina, a šta realnost. Zbog toga, ovakvi filmovi imaju posebnu čar jer nam pružaju detaljniji uvid u život glavnog junaka, a sa druge strane nose poruku koju je teško zaboraviti. Jako dugo je glumački svet, a samim tim i svi ljubitelji sedme umetnosti čekao novo ostvarenje velikog Stivena Spilberga. I upravo će se krajem godine pojaviti njegov polu-autobiografski film pod nazivom Fabelmanovi (The Fabelmans).

Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Torontu, pri čemu je Spilberg izjavio da je ovim njegovim najintimnijim ostvarenjem pokušao da nađe način kako „da vrati tatu i mamu“ koji su pre par godina preminuli. Pored njega koji je najviše sudelovao u kreiranju scenarija, potpisuje se i dramaturg Toni Kušner, prepoznatljivo lice, dobitnik Pulicerove nagrade koji je ranije i sam nekoliko puta zaradio nominacije za nagradu Oskar.

Prvi kadrovi fima ‘Fabelmanovi’ odmah prate sanjivog dečaka i njegovu nedvosmislenu ljubav prema kinematografiji, pokretnim slikama i zvuku koji ih prati. Nesvestan talenta koji poseduje, dečak Sami biva podržan od strane svoje majke, umetničke duše koja gaji ljubav prema muzici. Istovremeno, rastrzan je željom oca da pređe u svet nauke, koji je racionalniji i svrsishodniji. Da bi shvatio svet oko sebe, u potpunosti se posvećuje tome da napravi ostvarenja, samo da bi video ushićenje i sreću na licima onih koji uživaju u istim tim ostvarenjima.

Glumačka postava je pažljivo birana i čine je Gabrijel Label (Gabriel LaBelle), kao 16-godišnjak, reditelj Semi Fabelman, Mišel Vilijams (Michelle Williams), Semijeva majka Mici, Pol Dejno (Paul Dano), Semijev otac Bart, Set Rogen (Seth Rogen), Semijev najbolji prijatelj Beni i Džad Herš (Judd Hirsch), Semijev ujak Boris, ujedno i njegova velika podrška. 

Ostvarenje ‘Fabelmanovi’ je na domaćim bioskopskim repertoarima je dostupno od 24. novembra. Sigurni smo da će opravdati vaša očekivanja i percepciju koju ste možda imali o životu i delu ovog velikog umetnika.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap