Ema | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Emma.

Ema

Režija: Otumn de Vajld

Posle poslednje ekranizacije sada već savremenog klasika ‘Gordost i predrasuda’, čini se da su knjige Džejn Ostin bezvremene. Štaviše, da li ste znali da je Ostinova pisala pod uticajem romantizma u engleskoj književnosti, iako sama nije bila romantičarka?

Ovog puta, Džejn Ostin će opet doživeti svoju filmsku adaptaciju i to u vidu planetarno popularnog romana Ema. Istoimeno ostvarenje će se prikazivati u bioskopima širom sveta i to sa zanimljivom glumačkom postavom. Anja Tejlor-Džoj (Anya Taylor-Joy), Džoš O’Konor (Josh O’Connor) i Džema Vilan (Ghema Whelan) su protagonisti ove britansko-američke verzije. Verujemo da u svakom Ostinovom romanu imate omiljenu junakinju. Da li je Lizi ili Džejn, to zavisi i od samog tona priče.

U slučaju ovog filma, u epicentru dešavanja je mlada, koketna i prilično buntovna devojka, koja ne zazire od površnih komentara okoline. Njeno okruženje je poprilično osuđujuće sa tradicionalnim stavovima koji su tada važili u društvu. Međutim, za Emu Vudhaus, satira je umetnost života i ne štedi reči kada želi nekog da “postavi na mesto“. Pogotovo kad je reč o ljubavi. Ona je spremna da drugima provodadžiše, da uspe u tome da nekog usreći, ali kada je reč o njoj samoj – tu joj nije naklonjena sudbina.

Film ‘Ema’ je dinamičan, obojen komičnim scenama u kojima ljubav ipak pobeđuje, ali na prilično neobične načine. Ema je po prirodi sanjalica, ne prihvata savete drugih, pa su njena razmišljanja prilično mudra u većini situacija. Ujedno ćete se podsetiti zašto su knjige Džejn Ostin toliko voljene jer su uspele da realne probleme prikažu na lep, a ujedno i prijatan način.

Ovogodišnji Dan zaljubljenih će definitivno proći u znaku onih starih, a lepih vremena, jer će ovaj film početi sa prikazivanjem u domaćim bioskopima od 13. februara. Verujemo da ćete u potpunosti uživati u Eminim avanturama i da će vam se njen karakter, kao i odluke koje bude donosila u potpunosti svideti.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap