Ellen Allien | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Alientronic Album Tour

Ellen Allien


Poslastica za ljubitelje elektronskog zvuka, Ellen Allien je odlučila da u okviru svoje turneje potrese publiku u Beogradu.


Elen Alijen (Ellen Allien) je muzičarka i muzički producent, a predstavljaju je kao ličnost koja je oblikovala globalnu muzičku scenu. Rođena je u Berlinu, 1968. godine, kao Elen Frac (Ellen Fraatz). Od detinjstva je bila blisko povezana sa muzikom, svirajući orgulje i saksofon. Krajem 80-ih godina je otputovala za London gde se zaljubila u elektronski zvuk. Tokom naredne decenije naglo je poraslo interesovanje za takvu vrstu muzika, pa je Elen postala jedna od najpopularnijih di-džejeva u Berlinu, a i u Nemačkoj. Radila je kao stalni di-džej u nekim od najpopularnijih klubova tog doba, kao što su ‘Bunker’, ‘Tresor’ i ‘E-werk’. Krajem decenije osniva izdavačku kuću ‘BPitch Control’, koja će kasnije iznedriti mnoga poznata imena ovog muzičkog žanra. Danas, i kao veteran radi u klubovima širom Evrope i postavlja nove trendove.

Ellen Allien je prvi album izdala 2001. godine, pod nazivom ‘Stadtkin’ i posvetila ga je gradu Berlinu, u kom je i odrasla i čije ujedinjenje joj je jedna od najvećih inspiracija. Ova nemačka umetnica je poznata po kombinovanju više tehno zvukova, na koje dodaje IDM i elektro elemente. Peva i na engleskom i na nemačkom jeziku. Nekoliko dana pred beogradski koncert, objaviće deseti album ‘Allientronic’, te će svi prisutni imati privilegiju da među prvima uživo čuju njena najnovija ostvarenja.

Elen je već dugo prisutna na muzičkoj sceni, i ako je nešto za to vreme naučila. to je da vam zatrese tlo pod nogama. U Barutani, 25. maja će se osetiti zemljotres dobrih vibracija koje će Ellen Allien svojim nastupom slati svojoj publici. Ako ste i vi zaljubljeni u elektronski zvuk, pred vama je događaj koji je šteta propustiti. Svi ste pozvani na veliku žurku u Barutani!

 

Dodatne informacije o događaju i ulaznicama možete saznati klikom na baner ispod.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap