Električni orgazam | MTS dvorana, 15.12.2023. | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Prednovogodišnji koncert

Električni orgazam


Legendarna rok grupa obeležava veliki jubilej.


U januaru, davne 1980. godine nastao je jedan od divova našeg rokenrol neba, grupa Električni orgazam. Povodom obeležavanja 40. rođendana beogradskog sastava, pre dve godine u MTS dvorani je održan slavljenički koncert. Ovog decembra Gile i ekipa će pred svojom vernom publikom obeležiti 40 godina od kultnog albuma Les chansones populaires.

Električni orgazam je dugačkim stažom i svojim kvalitetom odavno zaslužio kultni status na prostoru bivše Jugoslavije. Sastav je oformljen početkom te po mnogome značajne 1980. godine. Predvođeni devetneastogodišnjim Srđanom Gojkovićem Giletom su za samo nekoliko meseci doživeli veliku popularnost. Naredne godine sa grupama Idoli i Šarlo Akrobata učestvuju u jednom od najznačajnih albuma u istoriji domaće muzike nazvanim Paket aranžman i tako započinju novi muzički pravac, takozvani „novi talas“. Ostvarivši uspeh sa tim izdanjem u naredne tri godine izdaju 4 sudijska i 1 živi album i njima se visoko poziciniraju na rok sceni tadašnje države.

Kroz Električni orgazam je tokom prethodne četiri decenije prošlo mnogo članova. ali su se ipak odupreli svim promenama, pa i vremenu te su i dalje odani karakterističnom, tvrdom zvuku. Iza sebe imaju dvocifreni broj snimljenih ploča i sijaset hitova za sva vremena kao što su ‘Zlatni papagaj’, ‘Debela devojka’, ‘Ja sam težak kao konj’, ‘Kapetan Esid’, ‘Bejbi, ti nisi tu’, Da si tako jaka.

Danas sa titulom najdugovečnije beogradske novotalasne grupe održavaju sećanje na najkvalitetniji period ovdašnje muzičke scene. Stari zvuk ‘eks-ju’ roka će starijoj publici sigurno probuditi nostalgiju i prisetiti ih na neka prošla vremena, dok će omladini približiti duh starog dobrog zvuka. Cene ulaznica za koncert u MTS dvorani, iznose 2500, 3000, 3500 i 4000 dinara. Koncert je zakazan za petak, 15. decembar u 20 časova. Detaljnije informacije o kartama možete saznati klikom na baner ispod teksta.

Ne propustite veče rokenrol divova i na vreme obezbedite ulaznicu kako biste mogli uživo da doživite Električni orgazam i prođete kroz pravi muzički vremeplov!

 

Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap