Džentlmen u Moskvi - Ejmor Touls | Knjige | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Ejmor Touls

Džentlmen u Moskvi


Vikend je odličan saučesnik kada želite da se osamite sa jednom kvalitetnom knjigom, tako je i slučaju ovog svetskog bestselera.


Knjiga Džentlmen u Moskvi je bestseler lista ‘New York Times’ i knjiga godine po izboru ‘Washington Posta’, ‘San Francisco Chroniclea’ i ‘Chicago Tribunea’. Profesionalni opus autora knjige, Ejmora Toulsa je impresivan. Rođen je u Bostonu, diplomiravši engleski jezik na Stanfordu, bavio se više od dvadeset godina investicijama pre nego što se u potpunosti posvetio pisanju.

Ovaj roman je njegov drugi po redu i našao se na listi najboljih romana priznatih američkih medija. Delo je prevedeno na više od petnaest jezika. Kažu da su knjige poput melema. ‘Džentlmen u Moskvi’ je jedna od njih. Šta biste vi radili na mestu grofa Aleksandra Rostova koji je 1922. godine od strane boljševičkog suda proglašen za aristokratu, čime je rezultiralo kućnim pritvorom u hotelu Metropol?

Knjiga ‘Džentlmen u Moskvi’ je inteligentna i složena priča o nesalomivom i duhovitom čoveku, koji nikada nije morao da radi, a sada je prinuđen da živi u tavanskoj sobici dok se pred vratima hotela odvijaju najbitnije i najburnije godine ruske istorije.

Materijalna oskudica u kojoj se našao, omogućiće mu da otkrije mnoge stvari u hotelu i van njega na koje nije bio spreman. Čitalac sa svakom novom stranicom biva očaran humorom, originalnim likovima, jedinstvenim scenama, kao i sklopom glavne osobe, koja bez obzira na skandalozne okolnosti svog života, pokušava da otkrije istinu o sebi.

Mi znamo da nas je poslednja rečenica u ovom delu oborila sa nogu i glasi:
„Međutim, nijedan savet, bez obzira na to koliko dobro utemeljen u istoriji, ne važi za svakoga. Kao flaše vina, dva čoveka će se razlikovati zato što su rođeni u razmaku od godinu dana, na dva susedna brda.“

I to je istina. Avanture grofa Aleksandra Rostova će se, verujemo, još dugo prepričavati, a na vama je da nam kažete iskrene utiske o njemu. Zbog toga su knjige naši tihi prijatelji u svim burnim i manje burnim vremenima.

 

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap