Drama o Mirjani i ovima oko nje | JDP | Repertoar predstava
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Ivor Martinić

Drama o Mirjani i ovima oko nje

Režija: Iva Milošević

GLEDAJ ONLINE


Jugoslovensko dramsko pozorište nam poklanja još jednu predstavu.


Posle kultnih predstava kao što su ‘Hadersfild’, ‘Bure Baruta’, ‘Mletački trgovac’ i druge, JDP prikazuje novu dramu. Predstava Drama o Mirjani i ovima oko nje premijerno će biti prikazana u četvrtak u 21h. Reprize nas očekuju u istom terminu u petak, subotu i u nedelju koja sadrži dodatni termin od 18 časova.

Delo mladog hrvatskog pisca Ivora Martinića ostvarilo je zapažen uspeh. U režiji Ive Milošević predstava ‘Drama o Mirjani i ovima oko nje’ zaslužila je pozitivne kritike i čak 13 nagrada na različitim festivalima. Premijerno je odigrana 18. februara 2010. godine na sceni Bojan Stupica.

Mirjana i likovi koji kruže oko nje deo su nečeg što veoma liči na teatar apsurda. Ona, ćerka tinejdžerka koja želi da postane pevačica i bolesna majka čine okosnicu radnje. Mirjanin odnos prema njima i muškarcima rezultat su njenog nezainteresovanog stava prema sopstvenom životu. Likovi će nam i pored originalnog humora ostaviti mučan utisak praznine pokazajući koliko život u sebi nosi tuge i bola.

Jugoslovensko dramsko pozorište je u predstavi ‘Drama o Mirjani i ovima oko nje’ okupilo sjajan tim glumaca. Glavnu ulogu tumači Mirjana Karanović, a ostatak tima čine Branka Petrić, Marko Baćović, Jelena PetrovićFeđa Stojanović, Cvijeta Mesić, Anđelika Simić i Bojan Lazarov.

Sada kada ne možemo uživo pogledati predstavu koja nas je na neki način privukla, ostala nam je mogućnost da u scenskim majstorijama naših glumaca uživamo kod kuće, gledajući u ekran. Ipak, i iz toga je moguće izvući pozitivnu stranu. Na raspolaganju su nam i one predstave koje više nisu na redovnom repertoaru pozorišta, te je pred nama jedinstvena prilika da ih pogledamo.

Ne propustite jedan od termina emitovanja predstave ‘Drama o Mirjani i ovima oko nje’ i podelite sa nama vaše utiske. Predstavu JDP-a možete pogledati klikom na link na početku teksta ili na baner ispod.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap