Dok se kafa ne ohladi - Tošikazu Kavaguči | Knjiga
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Tošikazu Kavaguči

Dok se kafa ne ohladi


Saga o posebnom kafiću sa posebnim sadržajem.


U svakodnevnoj rutini koja podrazumeva obavljanje istih takvih, rutinskih poslova, vreme izdvojeno za čitanje je uvek dragoceno. Posebno ako dobijemo preporuku za knjigu koju smo najmanje očekivali da ćemo dobiti, ne zato što nije popularna, već zato što predstavlja dragulj u moru takozvane „instant“ literature. Upravo želimo da vam preporučimo štivo koje je zaista unikatno u svakom segmentu – delo pod nazivom Dok se kafa ne ohladi, japanske autorke Tošikazu Kavaguči.

Ovo je zapravo njen debitantski roman kroz koji se postavlja ono suštinsko pitanje: „Šta biste promenili ako biste imali mogućnost da se vratite u prošlost?“. I da li biste nekoga vratili?

Glavni lik romana ‘Dok se kafa ne ohladi’ je jedan kafić. Sa svojim posebnostima i raritetima. I ovo ne bi bio čudan momenat da se kroz to mesto ne smenjuju ljudi i njihove neobične priče, a mi čitaoci, kao subjektivni posmatrači i neposredni učesnici, želimo što pre da saznamo šta je to što je toliko posebno u njihovim životima. 

Kako se tuga leči i da li je moguće brzo oporaviti slomljeno srce? I koliko je vreme univerzalno sredstvo za čišćenje rana? I da li uopšte možemo pronaći utehu za povređenu dušu? Ipak postoje naznake da ćete kroz ove stranice pronaći odgovore. Na posebnoj stolici koja svoje posetioce vraća u prošlost ili vodi kroz budućnost, važe ista pravila koja se moraju poštovati. Jedno je glavno – kafa mora biti popijena u malim gutljajima sve dok se ne ohladi.

Knjiga ‘Dok se kafa ne ohladi’ se upravo čita za jedno popodne ili veče i to baš uz šoljicu omiljenog napitka, po mogućnosti kafe. A uveliko je najavljen i nastavak, čiji prevod jedva čekamo. Cena knjige iznosi 1099 dinara, a preko zvanične stranice Vulkan izdavaštva možete ostvariti poseban popust.

Lepota ovog romana jeste što se čitaocima dosta toga ostavlja na slobodnom tumačenju. Što je ujedno i karakteristika japanske književnosti. Nismo sigurni kakva su vaša očekivanja povodom ovog romana, ali smo uvereni da ćete ga zapamtiti kao jednog od malobrojnih kojeg možete drugima preporučiti.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap