Dok nas smrt ne razdvoji - Mira Furlan | Predstava
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
MIra Furlan

Dok nas smrt ne razdvoji

Režija: Miki Manojlović


Predstava jugoslovenske dive Mire Furlan.


Kada bismo sastavljali listu aktivnosti koje najviše opuštaju, za ljubitelje umetnosti to bi definitivno bio odlazak u pozorište. Kao institucija čiji koreni datiraju od najranijih vremena, pozorište kao takvo mnogima predstavlja drugi dom. Srpska pozorišna scena je moderna na toliko načina, da u njenom kreiranju učestvuju svi umetnici iz različitih delova sveta.

Predstava Dok nas smrt ne razdvoji, koja gostuje na daskama Jugoslovenskog dramskog pozorišta, je dramski prvenac velike glumice Mire Furlan, a režirao ju je sjajni Predrag Miki Manojlović.

Njemu se na sceni pridružuju Anita Mančić, Jasna Đuričić i Jovana Gavrilović. Ovo je zapravo jedna kompleksna priča o ljubavi koju nije lako sačuvati u svom zagrljaju, o samom odrastanju, životu, pa i smrti. Blanka, Ljubić, Mina i Martin su protagonisti jedne porodične drame koja nas okupira od prve do poslednje klape.

U kuloarima je opisana kao pitka priča sa gorkim ukusom. U epicentar stavlja razrušene iluzije, izgubljene snove, neminovnost prihvatanja teskobe življenja i patnji. Svaka emocija pružena publici je prava i nju je ista ta publika prepoznala. Predstava ‘Dok nas smrt ne razdvoji’ je projekat Radionice integracije.

Pozorište ne može biti čarobno bez čarobnjaka koji učestvuju tokom procesa kreiranja jednog scenskog komada. Jedna takva čarobnica je bila Mira Furlan. Bila je jedna od najistaknutijih glumica na prostoru bivše Jugoslavije, a njen talenat i beskrajna harizma su joj pružili priliku da učestvuje u brojnim umetničkim projektima. Prvo izvođenje predstave ‘Dok nas smrt ne razdvojii’ izvedena je 2013. godine i od tada beleži veliko interesovanje i posećenost od strane domaće i strane publike.

Cene ulaznica za ovaj komad iznose 1500 dinara. Nju možete rezervisati na zvaničnom sajtu pozorišta, a gotovo svakodnevno vam je dostupna i biletarnica u ulici Kralja Milana 50 ukoliko preferirate ovakav vid kupovine. 

Magija koja je prisutna u jednom pozorišnom komadu je moguća zahvaljujući njenim akterima. Sigurni smo da će vas ovo ostvarenje od prve scene u potpunosti očarati.

 

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap