Dnevnik Ane Frank | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Franses Gudrin, Albert Haket

Dnevnik Ane Frank

Režija: Nenad Radović

GLEDAJ ONLINE


Najpotresnija ratna priča ovog puta i na daskama koje život znače.


Da li možete da nabrojite predstave koje su se držale tačnih, istorijskih činjenica, a o čijoj priči se malo ili uopšte zna? Na koji način i koliko ste upoznati sa tematikom Drugog svetskog rata i teškog stradanja koje je pogodilo svaki kutak planete? Štaviše, priča o devojčici Ani Frank spada u možda najpotresnije sage za koju smo čuli, možda zato što je toliko neobična i tužna.

Predstavom Dnevnik Ane Frank koja će biti izvedena 12. marta u Sali Amerikana Doma omladine pokreće se serija sličnih predstava sa fokusom na jednu ciljnu grupu – tinejdžere. Predstavu kao takvu je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja, a za kratko vreme tokom koje se prikazuje pogledalo ju je više od 3000 gledalaca. Današnje generacije tinejdžera nisu u dovoljnoj meri upoznati sa holokaustom koji se odvijao najviše na teritoriji Nemačke i Poljske tokom kojeg je stradalo više od 6 miliona Jevreja. Među njima je i devojčica Ana Frank, Jevrejka koja je morala prerano da poraste i sazri u ženu koja oseća, pati, ali istovremeno mašta o nekim boljim i srećnijim vremenima.

Zapise o teškim vremenima svoje porodice Ana zapisuje i čuva sve dok ne završi u logoru. Godine 1947. njene dragocene spise objavljuje otac Oto i prikazuje svetu barem mali deo užasa koji su preživljavali samo zato što stu bili druge vere i nacionalnosti. Pored glumaca (Andrijana Đorđević, Mila Miljković, Dijana Belošević, Vasilija Krstić, Nađa Marjanović i ostali), dodatnu čar ovom komadu pruža i muzika poznatog sastava Katarina & Ljubica Duo koju čine Katarina Ranković na klaviru i Ljubica Damčević na violini.

Jedinstvena ulaznica za predstavu ‘Dnevnik Ane Frank’ iznosi 500 dinara i možete je kupiti direktno na blagajni Doma omladine, kao i posredstvom Ticket.rs servisa.

Ana Frank je najpoznatija devojčica na svetu. Upravo zbog svoje tužne priče. Verujemo da se komadom ‘Dnevnik Ane Frank’ na edukativan i ispravan način širi poruka o jednom teškom vremenu.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap