Divlje meso - Beogradsko dramsko pozorište | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Goran Stefanovski

Divlje meso

Režija: Jagoš Marković


Šta kada se u pojedincu skupi sva tuga ovog sveta?


Pozorište je naša realnost, čak i kada tamo prisustvujemo nekim novim, lepšim i tužnijim pričama i sudbinama. Beogradsko dramsko pozorište drži slavan rekord kada govorimo o realizovanju inovativnih predstava sa sjajnim tematikama. Ovog puta, Divlje meso je ime komada kojem se predviđa veliki uspeh. 

Predstava je nastala po tekstu Gorana Stefanovskog, a osim režije scenskog dela, veliki Jagoš Marković potpisuje i scenografiju, adaptaciju teksta i izbor muzike. Koliko je rad ovog režisera plodonosan, u prilog govori činjenica da za kratko vreme ponovo sarađuje sa ansamblom Beogradskog dramskog pozorišta, posle značajnog uspeha sa predstavom Sumrak bogova iz 2019. godine. Ono što je specifično za ovaj komad jeste da je on davne 1979. godine imao praizvedbu u Skoplju, da bi se kasnije igrao u mnogim gradovima regiona.

Međutim, u sprskoj prestonici do sada nije igran. U ovoj verziji predstave ‘Divlje meso’ zaigraće: Marko Todorović, Luka Grbić, Sandra Bugarski, Jovo Maksić, Andrijana Đorđević, Aleksandar Vučković, Ljubinka Klarić, Vanja Nenadić, Pavle Pekić, Emir Ćatović, Milan Čučilović, Jana Milosavljević i Aleksandar Jovanović. Radnja komada se dešava na samom početku Drugog svetskog rata, kada se svet suočava sa novom društveno-političkom promenom – naletom fašizma. 

Iako je ova drama veka smeštena u daleki ratni period, sigurno će i sada, u 21. veku ostati manje-više slični pogledi na određene teme koje su aktuelne. Porodični raskoli su uvek bili odlična inspiracija za bilo koju umetničku formu, a kada se na jednoj sceni okupi veći broj umetnika, onda su zabava i uživanje zagarantovani. 

S obzirom na mere suzbijanja epidemije, Beogradsko dramsko pozorište je pronašlo način da obraduje sve svoje ljubitelje pokretanjem BDP Arene koja se nalazi u dvorištu ovog vračarskog teatra. Iako mesta nisu numerisana, obezbeđena su mesta za sve posetioce. Cene ulaznica iznose 1000 dinara i možete je nabaviti direktno na blagajni u Mileševskoj 64a, putem zvaničnog sajta pozorišta ili putem Tickets.rs servisa.

Držeći se devize da je “Pozorište prečica do ljudske duše“, verujemo da će ova predstava dotaći i one najtananije delove našeg bića. Dovoljno je samo da joj se prepustimo.

Prepoučujemo

20

avgust

Prepoučujemo

03

maj

Prepoučujemo

04

avgust

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap