Dhafer Youssef - Koncert | BitefArtCafe | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Street of Minarets

Dhafer Youssef


Svestrani virtuoz ponovo dolazi u Beograd.


Kada spomenemo arapsku lautu, šta vam je prva asocijacija? Nama definitivno Dafer Jusef (Dhafer Youssef) koji važi za jednog od najboljih i najtalentovanijih muzičara današnjice. Naime, on je usavršio sviranje na arapskoj lauti, koje uz pomoć struna proizvodi nesvakidašnji i lep zvuk. Slušaoci kažu – magičan i neobičan.

Dafer je svoju ljubav i neizmernu posvećenost upravo posvetio ovom instrumentu i baš zbog toga je jedan od retkih koji je postao popularan i voljen na internacionalnom nivou. Pored talenta za sviranje, Jusef poseduje neverovatnu boju glasa zbog kojeg ga i nacije poštuju. Na svojoj istočnjačkoj gitari, uspeva da tradicionalan zvuk Afrike i Mediterana pomeša sa bluzom, džezom i klasičnom muzikom. Skupa, ova kombinacija zvuči neverovatno.

Naša publika je prvi put imala priliku da ga sluša davne 2003. godine u Domu omladine, kada je tadašnji koncert proglašen jednim od najuticajnijih i najlepših u prethodnih par godina. Dafer Jusef je jedan od retkih i eminentnih muzičara koji je primio prestižnu ‘World Music’ nagradu koju dodeljuje britanski BBC svake godine. Iza sebe ima snimljenih 10 studijskih albuma, ali ljubitelji njegove muzike ističu da svaki njegov koncert ne može da se uporedi ni sa jednim slušanjem studijskog zvuka. U svaku notu unosi svoju energiju, raspoloženje i sposobnost da ljubav prema muzici oseti svaki njegov gost. Baš zbog te njegove neopisive posvećenosti ovakvoj vrsti muzike, Dafer je do dana današnjeg ostao virtuoz kojeg je teško nadmašiti u ovom segmentu.

Koncerti su zakazani za 11. i 12. april, na BitefArtCafe sceni u okviru serijala ‘Musicology Sessions’. Cena ulaznice iznosi 2500 dinara i možete je kupiti posredstvom Tickets servisa ili rezervisati onlajn na sajtu BitefArtCafe-a.

Komponovanje na lauti nije nimalo jednostavno, a stvara se magičan zvuk. Ovo vam je jedinstvena prilika da čujete nešto sasvim posebno.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap