Knjiga: Demon Koperhed - Barbara Kingsolver | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Barbara Kingsolver

Demon Koperhed


Omaž čuvenom Dikensovom romanu.


Ljubitelji pisane reči u većini slučajeva preferiraju dobre, stare klasike koje imaju svoju draž, međutim, moderni klasici koji se nadovezuju na naše omiljene naslove takođe predstavljaju odličan način za izlazak iz zone komfora. Roman koji je sa pravom doživeo svetsku slavu zbog fantastičnog načina pripovedanja jeste Demon Koperhed, američke autorke Barbare Kingsolver.

Barbara Kingslover je autorka sedam i te kako uspešnih beletrističkih dela, uključujući romane Životinjski snovi, Drveće graška, Bujno leto, Biblija otrovne masline, kao i knjiga eseja i poezije. Zbog svog izuzetnog talenta, njeni radovi su objavljivani u brojnim književnim antologijama i časopisima, a prevedena na više od dvadeset svetskih jezika. Godina 2000. je bila prekretnica za njeno stvaralaštvo, kada je nagrađena Nacionalnom medaljom za humanističke nauke, najistaknutijim priznanjem ove zemlje za služenje posredstvom umetnosti.

 

„Sećam se kako sam uvek više voleo da gledam stvari nego da govorim o njima. Jesam imao pitanja. Mene su mučili ljudi. Zato što misle da deca nisu do kraja razvijena ljudska bića pa ne moraju da im daju iskrene odgovore.“, citat iz romana Demon Koperhed

 

Kada bismo vam rekli da je ovo štivo po svim elementima remek-delo, nadamo se da nam verujete na reč. Štaviše, kada bivate uvučeni u magični svet jednog tužnog i napuštenog dečaka, shvatate da je Barbarino stvaralaštvo blago savremene književnosti. Inspiracija za nastanak jeste čuvena priča Dejvid Koperfild velikog Čarlsa Dikensa, koji zapravo predstavlja njegov najautobiografskiji roman i polazna osnova za kreiranje likova, složenih po mnogim kriterijumima.

Demon Koperhed je jedan neustrašivi dečak, koji se već po rođenju susreće sa surovim okruženjem i načinom života koji ga testira do najdaljih granica. Istovremeno, Barbara Kingslover njegov lik bogati latentnim cinizmom, britkom inteligencijom i humorom na koji je nemoguće ne reagovati.

Ovo blago od knjige već sada možete nabaviti u svim Laguna i Delfi knjižarama ili kroz nekoliko klikova na njihovim zvaničnim sajtovima po ceni 1599 dinara. Obećavamo vam avanturu koja sa sobom nosi sjajne uspomene i melanholična sećanja.

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap