Knjiga: Deca - Milena Marković | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Milena Marković

Deca


Roman u stihovima koga nikog ne ostavlja ravnodušnim.


Kada sebe svrstavate u pasionirane čitaoce, odnosno one čitaoce kojima čitanje predstavlja jednu od nasušnih potreba, onda vam preporučivanje kvalitetne literature drugima ne pada teško. Sa druge strane, ako ste pročitali knjigu koja vas je oborila s nogu teško da možete biti objektivni i pronaći nedostatke takve knjige. U ovu grupu spada roman u stihovima Deca, Milene Marković koji je za kratko vreme postao neverovatno popularan.

Roman sadrži 150 strana, ispisan je u potpunosti bez ijednog interpunkcijskog znaka, osim jedne tačke na kraju. Osim toga, ovo je poema – veoma retka forma koja pripada prošlim vekovima i na neki način je stavljena u zaborav. 

 

„ bila jednom jedna devojka
lepa i ponosna
brza i smejava
sa dugom kosom i belim rukama
i ta je devojka mislila
ja sam najbolja i najlepša
ovde nam nikoga za mene
gde je taj koji je za mene“

 

Milena Marković je ujedno i dobitnica NIN-ove nagrade za 2021. godinu. Ona je dramska spisateljica, pesnikinja i scenaristkinja koja piše ne samo o svojim precima, već i onim najmlađima, njihovoj prošlosti i nesigurnoj budućnosti. O naraštajima koji su izgubili ili negde zaboravili ukorenjene vrednosti, a opet ih se sećaju. Isto tako, kroz ove stihove ona piše o sebi, a ogoliti sebe i svoje mane treba dosta hrabrosti. Zbog toga se roman u stihovima kao forma izuzetno ceni, ali malo primenjuje verovatno zbog njegovog nerazumevanja.

Remek-delo ‘Deca’ možete nabaviti u svim knjižarama, kako u prestonici, tako i u drugim gradovima šire Srbije. S obzirom na to da je izdavačka kuća L.O.M. primarna kuća, na njihovom zvaničnom sajtu možete je nabaviti po promotivnoj ceni od 770 dinara (kliknite na baner ispod teksta).

Verujemo da ste među malobrojnima koji do sada nisu imali prilike da uživaju u ovom izvanrednom štivu, a zaslužuje mnogo komplimenata. Kako i sama autorka ističe, roman ‘Deca’ je o svetu koji je nestao, a o kojem žele svi da čuju i pročitaju. Jer je u tome njegova autentičnost.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap