Damin gambit - knjiga | Volter Tevis | Vulkan
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Volter Tevis

Damin gambit


Knjiga koja je promenila tok i pravac šaha.


Kada postoji svetski trend u gledanju neke serije, onda je takvo takozvano “bindžovanje“ vredno vašeg vremena i interesovanja. Kada tom TV formatu prethodi bestseler koji je postao popularniji nakon gledanja istog, onda znači da su i gledaoci i čitaoci našli svrhu u takvom sadržaju.

Knjiga Damin gambit (The Queen’s Gambit), Voltera Tevisa je izazvala planetarnu oduševljenost i to sa razlogom.

Istoimenu seriju je pogledalo više od 62 miliona domaćinstava širom sveta, tako da je tokom 2020. godine postala najgledanija mini serija. Elizabet Harmon su od malih nogu prozvali “čudom od deteta“. Kada je sa osam godina nesrećnim slučajem završila u sirotištu, čini se da bi joj život ostao takav, bezbojan i tužan.

Međutim, Bet otkriva neizmeran talenat prema šahu. U tih 64 polja i 16 figura krije se čitava jedna ljubav, koja je na kraju prerasla u način života. Na njenom putu da postane najbolja sprečavali su je mnogi, ali je u određenim momentima i sama sebe minirala. Uz pomoć beskrajne inteligencije i mudrosti, otkriva da šahovski svet može biti njen samo ako bude dovoljno vredna i uporna.

Menjajući kontinente i zemlje, šampionska takmičenja postaju njena pasija, ali ostaje žal da bude najbolja. Na tom putu joj stoji tajanstveni Rus koji je najbolji igrač na svetu. Knjiga ‘Damin gambit’ je još od prvog izdanja, davne 1983. godine postala bestseler. Skoro četiri decenije kasnije po njoj je pažljivo kreirana serija, a mlada Anja Tejlor Džoj je briljirala u glavnoj ulozi.

Požurite po svoj primerak u svim knjižarama Vulkan po ceni od 1099 dinara, a ukoliko ste član njihovog Kluba čitalaca, možete iskoristiti i brojne pogodnosti. Takođe, za udobniju kupovinu preporučujemo vam i zvanične sajtove izdavača (baneri ispod teksta).

Elizabet Harmon je devojka koja iako predstavlja imaginarni lik, postala simbol za hrabrost i neverovatnu odlučnost. Knjiga ‘Damin gambit’ je podsetnik o tome kako su neke jake žene ispisale deo istorije i zadužile svet svojim postojanjem.

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap