Dambo | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Dumbo

Dambo

Režija: Tim Barton | Scenario: Eren Kruger


Pre tačno pet godina najavljena je velika premijera jednog od omiljenih Diznijevih četvoronožnih junaka – Damba. Konačno – uživaćete u ovoj dvosatnoj avanturi omiljenog slonića!


Filmovi su tu da nas podsete na neke lepe i bezbrižne periode života. Kultni crtani film Dambo (eng. Dumbo) nastao je davne 1941. godine, koji je sudeći po istorijskim zapisima, snimljen kako bi pokrio velike finansijske rashode filma ‘Fantasia’. Predstavlja jednog od najkraćih (traje 64 minuta) Diznijevih (Walt Disney) animiranih filmova. Hronološki posmatrano, on je četvrti po redu u kolekciji Diznijevih animiranih klasika. Celokupnu priču smislila je, a potom i napisala Helen Aberson, dok je ilustracije uradio Harold Pearl.

Crtani film kao takav podržava nemoguća prijateljstva (poput prijateljstva između Damba i miša Timotija), govori o hrabrosti i upornosti za uspehom, istovremeno poštujući različitosti. Radnja filma smeštena je u jednom dalekom cirkusu, gde jedna od slonica dobija bebu od rode. Zbog velikih ušiju, beba Dambo se susreće sa zadirkivanjem i šalama zbog kojih se oseća izopšteno od cele cirkuske porodice. Sam vlasnik cirkusa, kontaktira bivšu glumačku zvezdu i njegovu decu koja se brinu o novorođenčetu i čuvaju ga od neprestanih ismevanja.

Kada na sve dodamo da je film režirao fantastični Tim Barton, a da glavne uloge tumače Kolin Farel, Deni Devito, Majkl Kiton i Eva Grin onda je filmu Dambo uspeh već zagarantovan. Na repertoar domaćih bioskopa dolazi 4. aprila.

Uplovite u svet letećih snova, filmovi su tu za uživanje, a verujemo da ćete nakon ovog klasika izaći sa najlepšim utiscima!

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap