Dama s kamelijama - Predstava | Narodno pozorište
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Aleksandar Dima Sin

Dama s kamelijama

Režija: Jug Radivojević


Čuvena ljubav Margarite Gotje i Armana Divala u predstavi Narodnog pozorišta Dama s kamelijama.


Melodrama je premijerno izvedena 1. oktobra 2013. godine. Od tada, pobrojala je veliki uspeh, a komentari publike nakon odgledanog performansa su odlični. Za ovu predstavu traži se karta više, pogotovo kada u njoj glumi, već sada, uveliko popularan i priznat srpski glumac, Miloš Biković. Gledaoci koji su navikli da njegove dijaloge i umetničke izvedbe prate isključivo na bioskopskom platnu, sigurno su više oduševljeni njegovom glumom na „daskama koje život znače“U alternaciji, glavnu ulogu tumači Joakim Tasić. Pored njih, Marija Vicković maestralno prenosi emocije i dijaloge Margarite Gotje, pariske kurtizane koja ima tu sreću ili nesreću da zavoli mladog Armana Divala.

Ostale uloge nose Nebojša Dugalić (Žorž Dival), Stela Ćetković (Pridans), Slobodan Beštić (Grof de Žire), Dimitrije Ilić (Varvilj), Zorana Bećić (Nanin), Milena Đorđević (Nišeta), Andreja Maričić (Gaston Rije), Lepomir Ivković (Gustav) i Bojana Stefanović (Olimpija).

Predstava ‘Dama s kamelijama’, koja se uveliko izvodi širom svetskih pozorišta i ostalih kulturnih institucija nosi snažnu poruku o ljubavi, žrtvi i pokajanju. Nastala je po romanu Aleksandra Dime Sina, a kod nas u režiji Juga Radivojevića. O ovom, možemo slobodno reći, fantastičnom umetniku postoje samo reči hvale, tačnije nagrade i priznanja koje samo dokazuju njegovu veličinu i talenat. Njegova najznačajnija ostvarenja nalaze se na repertoarima ne samo Narodnog pozorišta, već i Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Zvezdara teatra, Madlenianum opere, Pozorišta ‘Boško Buha’, Šabačkog pozorišta, Narodnog pozorišta u Prištini, Pozorišta ‘Bora Stanković’ u Vranju, Pozorišta lutaka u Nišu, a tu su i scene Narodnog i dečjeg pozorišta u Banja Luci.

Priča o bolesnoj kurtizani, Margariti, koja bez obzira na tužnu sudbinu bira da bude srećna devojčica u naručju istinski zaljubljenog muškarca, nosi svoje poruke i zaključke. Život je na ovaj ili onaj način ponekad surov, ali u svojoj surovosti dozvoljava nezaboravne momente. Kao što je ljubav između Margarite i Armana.

Uživajte u klasičnom remek-delu ‘Dama s kamelijama’, verujemo da pozitivne reakcije neće izostati.

 

 
Dama s kamelijama (narodnopozoriste.rs)
Dama s kamelijama (narodnopozoriste.rs)
Dama s kamelijama (narodnopozoriste.rs)

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap