Daleko od razuzdane gomile - Tomas Hardi | Knjige | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Tomas Hardi

Daleko od razuzdane gomile


Klasik koji je jedinstven po tematici koja se tada smatrala atipičnom.


Kada ljubav prestane na njeno mesto dolaze sujeta i povređenost. Pogotovo ako ste tu jedinu i pravu ljubav čekali dugo. Svetska književnost je bogata delima koja prikazuju stranputice i razlike u odnosima između ljudi, koje se verno preslikavaju u današnjem društvu. Klasici nas redovno podsećaju na lepotu čitanja i kako je dobra literatura zaista na ceni. Jedno takvo delo jeste i Daleko od razuzdane gomile, Tomasa Hardija.

Sigurno ste upoznati sa njegovim romanima Tes od roda D’Erbervila i Povratak domoroca, klasike koji predstavljaju obavezno štivo u skoro svim svetskim obrazovnim institucijama. Tomas Hardi je aktivno pisao do kraja svog života, a često je nazivan “poslednjim velikim viktorijancem“. Najviše zbog svog spisateljskog talenta i umeća da i najtananija osećanja opiše na najlepši mogući način. Zbog svog prilično slobodoumnog stava o braku i ljubavi uopšteno, našao se na meti mnogih kritika, pogotovo u tadašnjem tradicionalnom društvu.

„Nijedan muškarac ne želi da se s njegovim emocijama zbijaju šale na vrtešci ženske snebljivosti.“, Gabrijel Ouk.

 

Upravo je sadržaj knjige ‘Daleko od razuzdane gomile’ nešto sa čime bismo mogli da se poistovetimo u sadašnjosti. Mlada Vitsaveja nasleđuje ogromno imanje, kao i sve dodatno što je neophodno kako bi bila pravična i autoritativna gazdarica. Strastvena, neustrašiva i bez ikakve dlake na jeziku, postaje predmet zanimanja nekoliko muškaraca koji su po svom socijalnom statusu, mentalitetu i postupcima totalno različiti. Gabrijel Ouk, bogati zemljoposednik Boldvud i neprevaziđeni kicoš narednik Troj bore se za njenu pažnju. Svaki od njih ima svoje motive koji remete njene odluke i racionalne postupke.

Knjigu ‘Daleko od razuzdane gomile’ možete kupiti u svim knjižarama Vulkan širom zemlje, ali i iz udobnosti svog doma jednostavnim poručivanjem putem zvaničnog sajta. Cena knjige iznosi 899 dinara, ali ukoliko iskoristite pogodnosti njihovog Kluba čitalaca, čitanje će biti još veće uživanje.

Da li ste se pronašli u nekim Vitsavejinim postupcima? Da li dajete prednost više srcu ili razumu? Sigurni smo da nećete ostati imuni na priču namenjenu ne samo nepopravljivim romanticima, već i onima kojima je potrebno zrno realnosti u svetu mašte.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap