Film: Čuvari galaksije 3 | Guardians of the Galaxy Vol. 3 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Guardians of the Galaxy Vol. 3

Čuvari galaksije 3

Režija: Džejms Gan


Da li vam je nedostajala ova franšiza?


Možda je ovo nepopularno mišljenje, ali složićemo se da su superheroji u modi, zar ne? Bili oni filmski, knjiški ili pak ovi malo realni zbog kojih svet deluje manje strašno. Međutim, govoreći o sedmoj umetnosti kao neprestanoj inspiraciji za kreiranje još neobičnijih ostvarenja, imamo potrebu da uživamo u filmovima kroz koje shvatamo da se dobra dela uvek isplate. Ona su prikazana kroz treći deo jedne od popularnnih franšiza – Čuvari galaksije 3 (Guardians of the Galaxy Vol. 3).

Zašto ih publika voli? Zato što su deo Marvelovog univerzuma. I zbog čega ih još vole? Zato što su atipični heroji koji imaju posebnu svrhu i želju da negativcima pokažu gde im je mesto. Ova akciona avantura je pokupila veliki broj simpatija kada se 2014. godine prvi put prikazala u svetskim bioskopima. I od tada ne prestaje da ubira simpatije, kao i pozitivne kritike zbog priče, glavnih aktera, muzike, specijalnih efekata i svih onih elemenata zbog čega je Marvel prepoznatljiv svima, pa čak i najvećim filmskim laicima.

Podsećanja radi, radnja prati Pitera Kvila koji nakon krađe neobične kugle sa planete Morag, sklapa savez sa grupom još neobičnijih superheroja koji poseduju natrprirodne moći u želji da se brzo i jednostavno suprotstave zlikovcu Ronanu koji traga za istom kuglom. Sjajnu glumačku ekipu filma ‘Čuvari galaksije 3’ čine Kris Prat, Zoi Saldana, Dejv Batista, Vin Dizel, Šon Gan, Silvester Stalone i drugi.

I pored nekoliko nominacija za najprestižniju nagradu Oskar, prvi i drugi deo su osvojili i brojna druga priznanja u domenu najkvalitetnijeg scenarija, glume, režije, humora, muzike, vizuelnih efekata i akcionih scena. Treći deo i dalje prati Pitera kojeg muči gubitak Gamore, ali i odluka kojom mora da sačuva galaksiju od sveprisutnih neprijatelja. U tome mu i dalje pomažu njegovi prijatelji, pomalo nesvesni opasnosti koja im preti. 

Da li će uspeti u nameri da sačuvaju svet saznaćemo od 4. maja kada film bude na repertoaru u domaćim i svetskim bioskopima. Na nama je jedino da uživamo u predstojećoj avanturi

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap