Crveni adresar - Sofija Lundberj | Knjige | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Sofija Lundberj

Crveni adresar


Najbolje knjige su one koje nas nateraju da čitamo još bolje i kvalitetnije, a toliko fantastičnih priča nas čeka.


Postoji jedan Uve. U našem pamćenju, stranicama i srcima. Taj Uve će uvek biti topla preporuka narednim čitačima jer je on jedan neverovatan čikica. Upravo je njegov kreator, Fredrik Bakman rekao: Pisano s ljubavlju, ispripovedano s radošću. Čita se s uživanjem.“

Knjiga Crveni adresar postala svetska senzacija. Zašto – pročitajte u nastavku.

Doris je napunila impresivnih 96 godina i živi sama u centru Stokholma. Život joj čine uspomene i unuka Dženi koja živi daleko od nje. Dorisine najbolje prijateljice su upravo njene negovateljice, a društvo joj svakodnevno pravi isti, crveni adresar iz daleke 1928. godine. Štaviše, većina imena u toj malenoj knjižici su precrtana, jer ti vlasnici nisu više među živima.

Međutim, Doris je radoznalog duha, te da bi sačuvala svoja dragocena sećanja, uzima olovku i počinje da zapisuje uspomene prelistavajući imena iz adresara. Zapravo, ne sluti da će takve uspomene dovesti do nekih divno lepih otkrića. Zašto je ova knjiga jedinstvena? Jer slavi ljubav. Na najlepše moguće načine. Pa tako i ‘Publishers Weekly’ kaže:

„Crveni adresar je svetska književna senzacija. Doris će vas privući poput magneta svojom snažnom voljom i dragocenom mudrošću koje isijavaju sa svake stranice njene priče. Ljubitelji Bakmanovog Uvea dobili su novu prijateljicu.“

Kako smo sve stariji, shvatamo da ljudi čine naš život, sa svim manama i vrlinama. Njih slučajno ili sudbinski namerno upoznajemo, nekad postepeno, nekad brzo, volimo ih, rastemo zajedno sa njima, delimo najlepše trenutke, gubimo ih, pa ponovo srećemo. A najviše iz toga učimo lekcije. Baš zbog ove činjenice, roman ‘Crveni adresar’ se mora naći na vašem booklist spisku, upravo zbog momenta avanture, jer vas tera na neprekidno čitanje i uživanje u istom.

Definisana kao romansa sa elementima humora, švedska spisateljica Sofija Lundberj je ovom debitantskom pričom stvorila umetnost. Ne želimo da propustite lepotu uživanja u ovoj knjizi, naprotiv – javite nam utiske, jer verujemo da ćete se radovati svakoj stranici, kao što smo i mi.

 

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap