Crvena jabuka - Koncert, 5. apri 2023. | MTS dvorana
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Nekako s' proljeća

Crvena jabuka


Pesme sa srcem i dušom na Dan žena na pozornici MTS dvorane.


Zbog velikog interesovanja zakazan je četvrti koncert za 5. april.

Kada neko traje decenijama i stoji kao podsetnik na sve što je lepo, sadržajno i kvalitetno, pretenduje da uvek ima svoje zlatno postolje. Tako je i sa grupom Crvena jabuka. Kao i prethodne godine, upotpuniće repertoar koncerata u MTS dvorani. Verujemo da će publika uživati u najvećim hitovima ove sarajevske rok grupe, istom merom kao i na dva prošlogodišnja koncerta u nizu.

Jednom je frontmen Crvene jabuke, Dražen Žerić Žera izjavio:
„Što se tiče naših koncerata, menjaju se prvi redovi. Da je publika ostala ista, onda bi danas imala između 55 i 60 godina. U poslednjim redovima su stari dobri fanovi, koji, uz nas i omladinu, čine atmosferu još zabavnijom.“ 

Ovo dovoljno sugeriše o nijednom umanjenoj popularnosti Crvene jabuke. Štaviše, kako godine prolaze, fantastičan odziv na njihove nove pesme ne jenjava. Naime, osnovani su davne 1985. godine gde su se u prvoj postavi nalazili: Aljoša Buha, Dražen Žerić Žera, Zlatko Arslanagić Zlaja, Dražen Ričl Zijo i Darko Jelčić Cunja. Kako su godine prolazile, sastav benda se menjao, ali kvalitet je ostao isti, vrhunski za ove prostore.

Sama Žerina biografija je fascinantna. Kada je bio sasvim mali, pevao je uz pratnju orkestra, a ne pomoć matrice ili drugih digitalnih formata koji su danas dominantni u svim većim muzičkim dešavanjima, kako uživo tako i u medijima. Jednom je u šali rekao:
„Kada sam ja bio mali, nije bilo toliko glume. Ako si loše svirao klavir u muzičkoj školi onda dobiješ po ruci, ako pogrešiš intonaciju, onda te šef orkestra probode očima da ti više ne padne na pamet da pogrešiš.“

Verovatno ga je ta određena doza strogoće dovela do toga da svoju disciplinu i marljivost dovede do savršenstva. Grupa Crvena jabuka iza sebe ima 17 studijskih albuma sa nekim od najvećih hitova na ovim prostorima. Sada će predstaviti i pesme sa poslednjeg albuma ‘Tvrđava’. Cene ulaznica iznose 2000, 2700 i 3300 dinara.

Uživajte u koncertu zakazanom za 5. april u 20 časova.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap