Crni Božić | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Black Christmas

Crni Božić

Režija: Sofija Takal


Nije svaki Božić isti. Neki su nezaboravni i neponovljivi.


Kako se bliži kraj ove kalendarske godine, sve više nas iznenađuju filmovi sa fantastičnom tematikom, koji možda na prvi pogled izgledaju očekivano, ali zapravo su sa razlogom ostavljeni u određenoj vremenskoj odrednici. Tako je i u slučaju filma Crni Božić, rimejka ostvarenja iz daleke 1974. godine. Štaviše, snimljena je još jedna verzija 2006. godine, ali sa neuspešnim krajem.

Ovog puta, režiserka filma Sofija Takal je odlučila da napravi male, ali ipak značajne izmene kako u samom scenariju, tako i u glumačkoj postavi. U novoj verziji, grupa studenata je ipak svesnija okruženja oko sebe i priča koje prate čuveni američki univerzitet. U glavnim ulogama našli su se: Keri Elves (Cary Elwas), Imodžen Puts (Imogen Poots), Alejs Šanen (Aleyse Shannon) i drugi.

Na šta vas asocira Božić osim na lepa i prijatna osećanja? Za grupu studenata, predstojeći Božić će biti sve samo ne radostan. Grupa devojaka koje studiraju u sklopu jednog fakulteta, donose odluku da ostanu na istom tokom božićnih i novogodišnjih praznika. To im je odlična prilika da organizuju nezaboravan provod u ogromnom sestrinstvu i bratstvu i tako prethodni semestar proslave na najbolji mogući način. Stvari počinju da bivaju komplikovane kada jedna od devojaka misteriozno nestane, što sve na početku ukazuje na neslanu šalu.

Međutim, otkrivaju da se među njima krije osoba koja je po svim svojim postupcima i ponašanju opsednuta neobičnim i kultnim aktivnostima. Jedna po jedna devojka nestaje. U prethodnoj verziji filma ‘Crni Božić’, kraj je bio očekivan za jednu horor priču. Ali, reditelji su odlučili da obrnu igricu i tako kreiraju lepši pol koji će se suprotstaviti svakome ko im ometa mir.

U bioskopima na teritoriji Srbije, film ‘Crni Božić’ startuje sa prikazivanjem 12. decembra, možda kao neobična uvertira pravom, šarenom i veselom Božiću na koji smo navikli. Obavezno nam javite utiske da li je opravdao očekivanja s obzirom na svoja prethodna izdanja.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap