Film: Čelična kandža | The Iron Claw | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
The Iron Claw

Čelična kandža

Režija: Šon Durkin


Neverovatna istinita priča o neobičnoj porodici.


Da li ste nekada pomislili da mnogi od nas dele filmove na muške i ženske, odnosno na one koji su prilagođeni određenoj publici? Zbog takvih tematika, često se dešavaju podele, a vrlo retko se ignoriše činjenica da takvim takozvanim “rodno-senzitivnim“ premijerama prisustvuju oba pola. Najnovijim ostvarenjem Šona Durkina pod nazivom Gvozdena kandža ruše se svi stereotipi o američkom profesionalnom rvanju, jer će ono zapravo staviti nešto drugo u centar pažnje – a to je odnos članova porodice Von Erik.

Film govori o neverovatnim unutrašnjim borbama muškaraca koji su kada se sklone od javnosti i reflektora samo obični ljudi koji žele mrvu privatnosti i vreme koje će provesti sa porodicom. Ova dramska saga je zasnovana na priči o najpoznatijoj rvačkoj porodici u Sjedinjenim Američkim Državama – Von Erik, koja je imala najveći uticaj na tu granu šou biznisa osamdesetih godina prošlog veka.

Zašto baš termin ‘gvozdena kandža’? To je zapravo zahvat u rvanju po kojem su članovi ove porodice bili prepoznatljivi, a kasnije su mnogi i preuzeli taj potez u svojim borbama.

Radnja filma je zasnovana na istinitoj priči o nerazdvojnoj braći koja su zapravo ispisala celokupnu istoriju u profesionalnom rvanju. Ipak, iza kulisa nisu tekli med i mleko. Teživši da dostignu besmrtnost i trijumf u svakom smislu, ova braća su bila pod svakodnevnim pritiskom svog dominantnog oca i trenera. On je bio Fric Von Erik, začetnik dinastije, profesionalni američki rvač i otac pet sinova. Međutim, najmlađi od njih, Džek Barton slučajno umire u sedmoj godini, i od tada počinje takozvana ‘Von Erikova kletva’ koja je pratila ovu porodicu do kraja njihovih života. 

Glumačku postavu čine Zek Efron koji se u potpunosti transformisao za ovu ulogu, zatim Džeremi Alen Vajt, Haris Dikinson, Holt Makalani, Maura Tirni i Lili Džejms.

Film ‘Čelična kandža’ na bioskopske repertoare stiže 21. marta.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap