Cats | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Mačke

Cats

Režija: Tom Huper


Ljubitelji mjuzikla kao filmskog žanra su dobili najbolji mogući novogodišnji poklon!


Film Cats je dugo čekana interpretacija jednog od najuspešnijih svetskih mjuzikala. Mačke su se decenijama igrale i igraju se na pozornicama širom sveta. Originalna verzija ovog dela nastala je u čuvenom londonskom Vest End teatru.

Britanski kompozitor Endru Lojd Veber je muzički oživeo pesme Nobelovca T.S. Eliota kako bi se od njih stvorio mjuzikl ‘Cats’ koji je premijerno izveden 1981. godine. Naredne godine prvi put je odigran i u drugom jednako priznatom pozorištu, njujorškom Brodveju.

Rekordi i brojke koje prate komad ‘Mačke’ su impozantni. Ukupni svetski prihod predstave meri se milijardama dolara, a u dva pomenuta pozorišta izvođena je više od 17 hiljada puta! Rekordi su obarani i po dugovečnosti jer je londonska verzija trajala 21, a njujorška 18 godina. Kasnije su na obe pozornice ponovo vraćane na repertoar.

Radnja ovog dela prati pleme mačaka koje svake godine mora da napravi poseban izbor. Pripradnik plemena koji je izabran će uz pomoć čarolije dobiti novi život.

Kada se uzmu u obzir uspešnost ovog mjuzikla, jasno je da se očekuje da film ‘Cats’ bude pravi spektakl. Sudeći prema reditelju i glumcima koji ga čine, gledaoci će to i dobiti. Rediteljsko zaduženje preuzeo je Tom Huper čiji je fim Kraljev govor (King’s Speech) nagrađen Oskarom za najbolji film za 2010. godinu. Dve godine kasnije je režirao još jedan čuveni mjuzikl, Jadnici (Les Miserables) za koji je takođe pridobio veliki broj nagrada.

U glumačkoj postavi se ređaju zvezda do zvezde, kako glumačke tako i muzičke. Idris Elba, Džejms Korden, Džejson Derulo, Dženifer Hadson, Tejlor Svift i drugi će pratiti izutetnu Džudi Denč i čuvenog Ijana Makelena.

Oni će nam na filmskom platnu predstaviti već proslavljene Mačke, a publika u našoj zemlji će u tome imati priliku da uživa od 2. januara. Film ‘Cats’ je zaista muzički spektakl koji ne smete propustiti!

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap