Carstvo mraka - predstava | Narodno pozorište | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Lav Nikolajevič Tolstoj

Carstvo mraka

Režija: Igor Vuk Torbica


Kada je u pitanju ova Tolstojeva drama, nema sumnje da vas očekuje uživanje u njoj!


Pozorište je bilo i uvek će biti svetionik nade i kulturnog uzdizanja. I kada nastupe lepi i oni manje lepi dani, nekako nam se čini da će nam priče sa dasaka koje život znače ulepšati život. Makar na ta 2 sata koliko traje jedno ostvarenje. Koje su to predstave koje su vama promenile perspektivu po pitanju nekih osećaja i društvenih promena? Štaviše, koji je to pisac po čijim sagama su kreirane neki od najkvalitetnijih pozorišnih komada? Mi ćemo u ovu grupu definitivno uvrstiti predstavu Carstvo mraka, nastaloj prema istoimenom delu velikog Lava Nikolajeviča Tolstoja, a u režiji Igora Vuka Torbice.

Buran život ovog vanvremenskog ruskog pisca će uvek biti zanimljiv onima koji će kreirati neke nove umetničke forme i u njima kasnije uživati. Malo je poznata činjenica da su neka od najvećih Tolstojevih dela nastala na osnovu njegovih ličnih tragedija. Poput književne senzacije ‘Rat i Mir’ napisane na osnovu Krimskog rata u kojem je Lav Tolstoj i sam učestvovao.

Međutim, ‘Carstvo mraka’, drama iz 1888. godine je prilično drugačija, ali opet karakteristična za ovog ruskog genija. U centru dešavanja je čovek koji je izgubio svoj lični put, ali koji je kroz religiju pokušao da sebe uzdigne iznad svakog zla. Posebnost ovom komadu daje i specifična scenografija kao i izabrani protagonisti: Hana Selimović, Anastasia Mandić, Ljubomir Bandović, Olga Odanović, Ivan Đorđević, Nikola Vujović i drugi istaknuti umetnici.

Kako bi kupovina ulaznica (a samim tim i uživanje u predstavi) protekla što bezbednije, svoje karte možete kupiti direktno na zvaničnom sajtu Narodnog pozorišta i tako odabrati željena sedišta koja su u tom momentu dostupna poštujući propisane zdravstvene mere. Međutim, ukoliko vam je lakše i bliže, dostupna vam je i blagajna Teatra svakog radnog dana od 11h do 15h i od 17h pa do početka predstave, kao i vikendima u istim terminima. Cena karata za ovu predstavu se kreću u nekoliko kategorija i iznose 800 i 1200 dinara.

Da li ste već u svom kulturnom rasporedu napravili mesta za predstavu ‘Carstvo mraka’?

 

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

15

april

Prepoučujemo

07

mart

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap