Čajanka sa kraljicom Natalijom | Dom Jevrema Grujića
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Events
  • This event has passed.
Dom Jevrema Grujića

Čajanka sa kraljicom Natalijom


Kulturna čajanka koju ne smete propustiti.


Dom Jevrema Grujića nastavlja u svom stilu da priprema jedinstvene događaje koji veličaju uspešne i veoma talentovane dame iz srpske istorije. Među njima je kraljica Natalija Obrenović, dama koja je na neočekivane načine zadužila našu kulturu, umetnost i život uopšte. Ona se smatra jednom od najvoljenijih srpskih kraljica.

Izložba Čajanka sa kraljicom Natalijom osmišljena je kao autentičan performans kustosa Nevene Ostojić, Ružice Opačić i Jasmine Vučičević koje žele da što većem broju posetilaca, kako onih slučajnih, tako i istinskih ljubitelja lepe umetnosti, dočaraju život i plodonosan rad kraljice Natalije. Ono što je ujedno specifično za ovu kulturnu instituciju u centru Beograda, jeste i postojanje takozvane čajdžinice, izdvojenog prostora u kući u kojem je nekada kraljica Natalija pila čaj i jela njenu omiljenu čokoladnu tortu po originalnom receptu iz 1888. godine.

Ambijent ovog mesta će vas katapultirati u vremena kada su se čajanke i popodnevni odmor izuzetno cenili. U sklopu samog programa, saznaćete neke od zanimljivosti i anegdota iz Natalijinog života, uključujući i one koje se tiču emancipacije žena u Srbiji. Učestvovala je u realizaciji magazina ‘Domaćica’, a ujedno je bila i osnivačica Ženskog udruženja za nacionalnu domaću radinost. Epitet kraljice je bio pojačan zahvaljujući beskrajnom altruizmu, jer su se uz njeno ime vezivala zanimanja kulturnog i obrazovnog patrona, kao i prevoditeljka ruskog i francuskog jezika.

Cena jedinstvene ulaznice za izložbu ‘Čajanka sa kraljicom Natalijom’ iznosi 1500 dinara, a možete je direktno kupiti na blagajni u sklopu Doma Jevrema Grujića koji se nalazi u Svetogorskoj 17, a možete ih rezervisati putem društvenih mreža ili imejla – [email protected]. Takođe, na raspolaganju vam je i servis Tickets.rs za direktnu kupovinu ulaznica.

Da li vam je prijala čajanka sa kraljicom Natalijom? Javite nam utiske!

 
Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    2 komentara o “Čajanka sa kraljicom Natalijom

    1. Da predivan ugođaj u fantasticnom ambijentu doma Jevrema Grujića. Inače i ranije sam često posječivala povodom raznih izložbi, ptomocijja,predavanja ipredstava.

    2. Bila sam 21.04. na čaju kod Kraljice Natalije Obrenović gđe me ne drugarica Aleksandara dovela. Nisam ništa očekivala, a dobila sam sam toliko lepih trenutaka i divan ambijent i kustosa i sama glumica koja igra Kraljicu Nataliju (Danima) i čaj i Ćaskt i čuvena torta i ljubaznost svih koji učestvuju u celom dogadjaju da vam približe to vreme i da se na trenutak budete i sami deo toga.
      Topla preporuka svima da odu i osete…
      Hvala što ste mi ulepšali dane!

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap