Čajanka sa kraljicom Natalijom | Dom Jevrema Grujića
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Dom Jevrema Grujića

Čajanka sa kraljicom Natalijom


Kulturna čajanka koju ne smete propustiti.


Dom Jevrema Grujića nastavlja u svom stilu da priprema jedinstvene događaje koji veličaju uspešne i veoma talentovane dame iz srpske istorije. Među njima je kraljica Natalija Obrenović, dama koja je na neočekivane načine zadužila našu kulturu, umetnost i život uopšte. Ona se smatra jednom od najvoljenijih srpskih kraljica.

Izložba Čajanka sa kraljicom Natalijom osmišljena je kao autentičan performans kustosa Nevene Ostojić, Ružice Opačić i Jasmine Vučičević koje žele da što većem broju posetilaca, kako onih slučajnih, tako i istinskih ljubitelja lepe umetnosti, dočaraju život i plodonosan rad kraljice Natalije. Ono što je ujedno specifično za ovu kulturnu instituciju u centru Beograda, jeste i postojanje takozvane čajdžinice, izdvojenog prostora u kući u kojem je nekada kraljica Natalija pila čaj i jela njenu omiljenu čokoladnu tortu po originalnom receptu iz 1888. godine.

Ambijent ovog mesta će vas katapultirati u vremena kada su se čajanke i popodnevni odmor izuzetno cenili. U sklopu samog programa, saznaćete neke od zanimljivosti i anegdota iz Natalijinog života, uključujući i one koje se tiču emancipacije žena u Srbiji. Učestvovala je u realizaciji magazina ‘Domaćica’, a ujedno je bila i osnivačica Ženskog udruženja za nacionalnu domaću radinost. Epitet kraljice je bio pojačan zahvaljujući beskrajnom altruizmu, jer su se uz njeno ime vezivala zanimanja kulturnog i obrazovnog patrona, kao i prevoditeljka ruskog i francuskog jezika.

Cena jedinstvene ulaznice za izložbu ‘Čajanka sa kraljicom Natalijom’ iznosi 1500 dinara, a možete je direktno kupiti na blagajni u sklopu Doma Jevrema Grujića koji se nalazi u Svetogorskoj 17, a možete ih rezervisati putem društvenih mreža ili imejla – domjevremagrujica@gmail.com. Takođe, na raspolaganju vam je i servis Tickets.rs za direktnu kupovinu ulaznica.

Da li vam je prijala čajanka sa kraljicom Natalijom? Javite nam utiske!

Prepoučujemo

10

novembar

Prepoučujemo

17

decembar

Prepoučujemo

10

avgust

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap