Brit-Mari je bila tu - Fredrik Bakman | Knjige | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Fredrik Bakman

Brit-Mari je bila tu


Ona je junakinja koja je ipak uspela da nas oduševi.


Neke knjige postoje da bi nas umirile i uverile u lepotu čitanja. Njihovi kreatori sa razlogom dugo pišu neka dela kako bi po konačnom objavljivanju postala bestseleri. Zahvaljujući toploj priči i likovima sa kojima se vrlo često poistovećujemo. Takav doživljaj na svojim stranicama prenosi fantastični Fredrik Bakman. I on je sa razlogom najprodavaniji strani pisac u Srbiji. A nije čak ni bio svestan toga.

Ovaj švedski bloger i kolumnista je poznat po svojoj jednostavnosti. Života, odnosa i priča. Njegovi romani su prodati u preko 19 miliona primeraka upravo zbog opisa svakodnevnog života i iskrenosti izjava glavnih likova. Sigurno se sećate neobične devojčice Else i njenog heroja – bake koja je nakon smrti Elsi u amanet ostavila pisma i smernice koje vode u neobičnu avanturu. Kroz to putovanje ona opisuje čudnu stanarku njene zgrade Brit-Mari.

Upravo je ova žena protagonista knjige Brit-Mari je bila tu. Čitaoci širom sveta su jedva dočekali nastavak njenog života u kojem površno saznajemo da je posle 40 godina braka ostavila muža nezainteresovanog za nju, njene navike, želje i potrebe. Saznajemo da Brit-Mari odlazi u mesto koje je specifično na svoj način i sa stanovnicima koji se drže zajedništva i čudnih navika. Neki bi rekli da je Brit-Mari Uve, ali u ženskom obliku. I na početku saznajemo da jeste. Džangrizava je, drži do sebe, kućnog reda i voli da je sve pod konac.

U knjizi ‘Brit-Mari je bila tu’ saznaćemo njenu drugu, skrivenu stranu. Ona ima dobru dušu i još veće srce. Smenjivaće se redovi suza, pa redovi smeha. I to je čar Bakmanovih romana. Što svakodnevicu ume da opiše jednostavnim, ali iskrenim jezikom.

Knjigu možete kupiti u svim Laguna knjižarama, ali i iz udobnosti svog doma jednostavnim poručivanjem putem njihovog sajta.

Za nas njegova dela su još jedan dokaz zašto su knjige toliko dragocene, a vrlo često i najbolji prijatelji onda kada su nam potrebni uteha i podrška. I, šta vi mislite o romanu ‘Brit-Mari je bila tu’?

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap