Predstava: Božanstvena komedija | BDP | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Dante Aligijeri

Božanstvena komedija

Režija: Frank Kastorf


Mnogo božanstvenih komada nas čeka u pozorištima.


Lepota umetnosti jeste u tome da nam ona pruža sjajan sadržaj i da svaki od njih možemo birati u skladu sa svojim interesovanjima i afinitetima. Pogotovo kada govorimo o pozorišnoj umetnosti koja je na srpskom području doživela prosvetljenje i zavidno poštovanje.

Beogradsko dramsko pozorište svake sezone ulepšava svoj repertoar novim naslovima, ali sa izmenjenom (i slobodno možemo reći futurističkom) ponudom dela koja će oduševiti sve posetioce. Među njima je i Danteova Božanstvena komedija u režiji Franka Kastorfa, jednog od najpoznatijih i najznačajnijih savremenih reditelja.

Podsećanja radi, ‘Božanstvena komedija’ je najpoznatije delo velikog italijanskog pesnika Dantea Aligijerija koji ju je podelio u tri segmenta – Pakao, Čistilište i Raj. Zbog brojnih elemenata, smisla i poruke koje se kriju na svakoj stranici, ‘Božanstvena komedija’ je izuzetno značajna za italijansku, ali i svetsku književnost – poslednje je veliko delo koje je napisano u srednjem veku, nakon čega je nastupilo književno doba renesanse. Iako je napisana u tercinama, svako pevanje je veličanstveno.

Trodnevno putovanje kroz Pakao, Čistilište i Raj nikada nije bilo izazovnije kao sada. Štaviše, Dante Aligijeri zajedno sa svojim prijateljem, velikim pesnikom Vergilijem ni ne sluti šta ga sve čeka u ovakvoj avanturi koja je obavijena ljubavlju njegove muze Beatriče. U dramskoj verziji, na Velikoj sceni „Olivera i Rade Marković“ pojaviće se sledeći protagonisti: Aleksandar Radojičić, Aleksandar Jovanović, Bojana Stojković, Dunja Stojanović, Jasna Milosavljević, Marko Gvero, Milena Vasić, Milan Zarić i Nataša Marković.

Cena pojedinačne karte za predstavu ‘Božanstvena komedija’ iznosi 1800 dinara. Možete odabrati svoja sedišta i u nekoliko klikova ista platiti preko zvaničnog sajta BDP-a. Ukoliko više preferirate uobičajenu kupovinu, na raspolaganju vam je blagajna u Mileševskoj 64a. 

Šta mislite, da li je Danteova melanholična duša našla smisao života i to baš kroz sopstvene stihove? Verujemo da će ovaj komad opravdati svačija očekivanja, pa čak i onih ljubitelja koji nisu imali prilike da uživaju u ovakvim tradicionalnim predstavama.

 
Božanstvena komedija (bdp.rs)
Božanstvena komedija (bdp.rs)
Božanstvena komedija (bdp.rs)
Božanstvena komedija (bdp.rs)
Božanstvena komedija (bdp.rs)
Božanstvena komedija (bdp.rs)

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap