Bob Marli: One Love (2024) | Film | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Bob Marley: One Love

Bob Marli: One Love

Režija: Reinaldo Markus Grin


Priča o muzičkoj legendi koju ne smete propustiti.


Ukoliko porazmislite o tome koliko je filmska umetnost promenila svet, onda ćete zaključiti da su ostvarenja snimljena na osnovu života slavnih ličnosti vredna vašeg slobodnog vremena. Verujemo da ste videli i najavu filma kojeg sve generacije nestrpljivo čekaju da pogledaju, a to je priča o momku koji je prvo promenio muziku, a potom i svet – jedan i neponovljivi Bob Marli.

Jedan od kurioziteta jeste da je film Bob Marli: One Love kreiran tokom bliske saradnje sa porodicom Marli. U njemu je talentovani Kingsli Ben-Adir verno prikazao omiljenog Boba, a njegovu ženu Ritu tumači podjednako harizmatična Lašana Linč.

Ova rege ikona, da je danas živa, u februaru bi napunila 79 godina, ali i ovaj tekst je suviše mali kako bismo istakli sve ono što je značajno za njega. Bilo je mnogo stvari koje je činio najviše za druge, a najmanje za sebe. Istaknuti rastafarijanac, bio je pre svega prepoznatljiv po svojoj mirnoj i mudroj prirodi, a potom i po muzičkom talentu kojeg je koristio na pravi način.

Bob Marli je bio samoproklamovani borac za socijalnu pravdu, ne libeći da iskaže nezadovoljstvo političkom situacijom, pri čemu je zbog svojih stavova preživeo kasniji pokušaj ubistva. Ono što se izdvaja kao zanimljivost jeste činjenica da nikada kao izvođač nije imao hit broj 1 u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je ipak njegova kolekcija pesama, posthumno objavljena prodata u 15 miliona primeraka, pri čemu i dalje drži tron najprodavanijeg rege albuma ikada.

Svetsku i domaću premijeru ostvarenja očekujemo 15. feburara. Filmu ‘Bob Marli: One Love’ već sada predviđaju zavidan uspeh, a po svojoj tematici i poruci prilagođen je svim uzrastima. Filmska ekipa najavljuje i posebna muzička iznenađenja, a nama, vernoj publici ostavlja se prostor u kojem ćemo se u potpunosti prepustiti biografskoj drami.

Da li ste spremni?

 

Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap