Blizanac | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Gemini Man

Blizanac

Režija: Ang Li


Stvorili su njegovog klona i 25 godina kasnije mu dali zadatak da ga ubije! Da li se može spasiti samog sebe?


Neobični akcioni triler je pred nama ove jeseni, film Blizanac. Ostvaranje koje je svoje stvaranje čekalo 20 godina. Još 1997. godine je osmišljen i posle pravog produkcijskog pakla, promena režisera i izmene scenarija, ove godine konačno doživljava bioskopsku premijeru.

Film ‘Blizanac’ prati Vladinog plaćenog ubicu, najboljeg u njegovoj generaciji. Kada je odlučio da se penzioniše pred njim se pojavila neverovatna prepreka. Neko ko je znao svaki njegov korak i potez unapred. Tokom borbe za preživljavanje saznaće da je suočen sa klonom koji je kreiran kako bi ga zamenio. Ta zamena nije poslata da mu priušti miran odlazak u penziju, već odlazak plaćen životom.

Usled specifičnosti radnje u prilici smo da glavnog glumca gledamo u dvostrukoj ulozi. Tokom dve decenije razvoja ove filmske priče uloga glavne zvezde povezivana je sa velikim imenima kao što su Klint Istvud, Šon Koneri, Harison Ford i Mel Gibson. Na kraju tu čast je dobio Vil Smit (Will Smith), dok mu društvo prave Klajv Oven (Clive Owen), Meri Elizabet Vinsted (Mary Elizabeth Winstead) i Benedikt Vong (Benedict Wong).

Režiserska stolica je na kraju pripala, za film Pijev život (Life of Pi) Oskarom nagrađenom, tajvanskom režiseru Angu Liju (Ang Lee). Jedan od producenta je, posebno u akcionom žanru, cenjeni Džeri Brakhajmer (Jerry Bruckheimer).

Film ‘Blizanac’ (Gemini Man) na bioskopski repertoar u našoj zemlji stže 10. oktobra. Proverite da li je na kraju napravljena dobitna umetnička podela i da li je zaista vredelo čekati.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap