Knjiga: Blistavo i strašno - Bekim Fehmiu | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Bekim Fehmiu

Blistavo i strašno


Delo jednog od najpopularnijih i najvoljenijih glumaca.


Čitanje memoara koji nam pružaju malo drugačiju perspektivu o životu omiljenih ličnosti iz sveta umetnosti je uvek posebno zanimljivo. Tako je i sa memoarskim romanom Blistavo i strašno koji je zapravo prvi put objavljen 2001. godine, iako ga je Bekim Fehmiu napisao 16 godina pre toga.

Fehmiu je iza sebe. osim fantastičnih uloga ostavio u amanet želju da Srbima pokaže drugačiju stranu njegovog života, u čemu se u ovoj knjizi, između ostalog, i govori. Jedna od mnogih zanimljivosti je da je igrao na srpsko-hrvatskom, španskom, albanskom, engleskom, francuskom, italijanskom i makedonskom jeziku. Bekim je bio jedini glumac iz istočnoevropskih zemalja koji je na Zapadu snimao više od dvadeset godina. 

 

„Ja Bekim (blagoslov) poslednji sam od muške dece. Imam veliku i gotovo uvek ošišanu glavu. Mene svi vole i uvek se raduju kad me vide; daju mi novac da kupim sladoled ili salep (slatki napitak), na primer advokat sa Papaz-čaršije ili moj ujak Mazlum.“ – citat iz knjige

 

Knjiga ‘Blistavo i strašno’ je pravi svedok svih njegovih misli, osećanja i nezaboravnih uspomena. Štaviše, najviše je opisana Bekimova ljubav sa Brankom Petrić, koja je bila poput najlepše filmske priče. Ona je bila njegova inspiracija u svakom segmentu života. Ujedno, roman predstavlja i neku vrstu dnevnika koji je pisan u trenucima dok se dešavaju konkretni događaji, a sve vreme ćete imati osećaj da Fehmiu sedi preko puta vas i oči u oči vam prenosi svoja sećanja. 

Ukoliko želite za sebe primerak knige možete nabaviti po ceni od 1099 dinara, a sa klupskom karticom, pogodnosti su mnogo veće. To možete uraditi preko zvaničnog sajta Lagune ili dolaskom u najbližu Laguna ili Delfi knjižaru. 

Roman ‘Blistavo i strašno’ vredi imati u svojoj kolekciji kao dokaz da su neke priče neponovljive i vredne, pogotovo ispričane od strane samog autora, u ovom slučaju, velikog umetnika.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap