Film: Bitlđus Bitlđus | Beetlejuice Beetlejuice (2024) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Beetlejuice Beetlejuice

Bitlđus Bitlđus

Režija: Tim Barton


Ko sme da propusti novo ostvarenje Tima Bartona?


Kada čujete da se snima nastavak filmskog klasika koji je mnogima obeležio odrastanje, onda znaom da će taj nastavak privući veliku pažnju. Pogotovo ako je u njegovo ponovno stvaranje uključen ni manje ni više legendarni Tim Barton, koji se nakon 36 godina od prvog dela vratio u punom sjaju. I to režirajući filmova Bitlđus, Bitlđus u saradnji sa isto toliko velikim Majklom Kitonom.

Oni su sa sobom i ponovo „oživeli“ celokupnu originalnu postavku filma iz 1988. godine – šarmantnu Vinonu Rajder i talentovanu Ketrin O’Haru koje se vraćaju ulogama Lidije i Dilije Dic. Bitlđus se takođe vratio, a sa sobom poveo i neke nove likove. Tu će se pojaviti i Džena Ortega, mlada glumica koja je briljirala u Netfliksovoj hit seriji Sreda. Njoj će se takođe pridružiti i neodoljiva Monika Beluči, kao Bitlđusova žena, a tu je i Vilem Defo, kao “policajac iz zagrobnog života“. Ova fantastična horor-komedija je u svojoj biti ostala ista, ali sa nekoliko modernih momenata. 

Podsećanja radi, originalni film je pratio život pokojnog para u čiju kuću se useljava porodica Dic, a isti taj par pokušava da ih protera uz pomoć čudnog duha Bitlđusa. Decenijama kasnije, nakon neočekivane tragedije, tri generacije porodice Dic se vraćaju istom domu u Zimskoj reci, ali život im opet postaje avantura kada Lidijina buntovna tinejdžerka otkriva misteriozni model grada na tavanu, ujedno otvorivši portal u zagrobni život. U isto vreme, nesvesna je da se pored nje ponovo probudio nestašni duh, sa sjajnim smislom za humor i potrebom da celu kuću izvrne naglavačke, ali sada uz pomoć svoje isto tako luckaste žene.

Prethodni film je dobio kultni status, a kasnije je i podstaknuo na kreiranje brojnih umetničkih formi, uključujući i veoma uspešnu muzičku adaptaciju na Brodveju. Ne zaboravite da u svojim kalendarima obeležite 5. septembar kao period za maksimalno uživanje u ostvarenju ‘Bitlđus Bitlđus’ i povratku nekim starim, ali kvalitetnim filmovima koji su nezaboravni decenijama nakon prvog prikazivanja.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap