Knjiga: Biti Elvis - Rej Konoli | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Rej Konoli

Biti Elvis


„Da je Elvis biti lako, onda bi Elvis bio svako.“


Biografije i autobiografije sve više dobijaju na popularnosti. Umetnici različitog kova su svoju intimnu priču sami preneli na papir, a o nekima je napisana ozbiljna i veoma sadržajna priča zbog koje su za života postali omiljeni.  Zato nas je neverovatna knjiga o privatnom i profesionalnom životu Elvisa Prislija konačno sačekala u izlozima knjižara pod nazivom Biti Elvis, američkog novinara Reja Konolija.

Bez ikakve sumnje, Elvis Prisli je bio i ostao najvoljeniji zabavljač svih vremena. Jedinstvena pojava koja je i pre nego što zakorači u prostoriju ili na binu odiše spontanošću i urođenom harizmom. Tokom čitavog svog odraslog doba mamio je osmehe gde god bi se pojavio. Neki bi rekli da on možda nije bio prvi rokenrol pevač, ali je zasigurno postao prva rok superzvezda. Bez ikakve sumnje ili provere.

On je čovek-dečak koji je sredinom pedesetih godina za nepune tri godine stigao od mature do vrha svetskih top lista prodaje ploča i koji je zahvaljujući televiziji, izazvao planetarno divljenje i obožavanje. Voleti nežno je bilo u njegovom stilu. Sama knjiga je delimično napisana u formi intervjua sa brojnim živim i preminulim svetskim zvezdama: Bobom Dilanom, Džonom Lenonom, Semom Filipsom, Rojem Orbinsonom i Bi-Bi Kingom. 

Međutim, Konoli poseban akcenat daje i drugoj strani medalje Elvisovog života: ko je on kada se ugase reflektori? Kako se lično borio sa slavom i problemima iz detinjstva koji su ga često opterećivali? I kakav je bio odnos sa njegovom voljenom suprugom, Prisilom Bolije? Njihanje kukovima, kao i zalizana crna kosa su postali njegov zaštitni znak, a brojni hitovi se i danas prepevavaju i zdušno obožavaju na svakom muzičkom dešavanju. Zato i jeste veliki. 

Ukoliko vas je više zainteresovala priča o ovom neverovatnom umetniku, svoj primerak knjige ‘Biti Elvis’ možete nabaviti u Laguna i Delfi knjižara po ceni od 1199 dinara ili povoljnijom kupovinom preko sajta izdavača (baner ispod teksta).

O kom segmentu Elvisove karijere biste voleli da saznate iz ovog štiva?

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap