BITEF | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
53BITEF19

BITEF


“Počnimo ljubav iz početka“ je slogan koji će pratiti ovogodišnji 53. Bitef festival.


Tradicija je nešto dobro ukorenjeno u našem narodu, vezano za kvalitet, postojanost i poverenje. Upravo se tradicija vezuje za jednu od najvećih i najznačajnijih kulturnih institucija kod nas – Bitef teatar. Od 17. do 26. septembra u Beogradu će biti održan 53. Bitef festival. Tokom tih deset dana umetničke svetkovine, publika će biti u prilici da pogleda predstave kako iz regiona, tako i sa drugih kontinenata, uključujući umetnike iz Brazila, Nigerije, Hrvatske, Slovenije, Francuske, Belgije, Nemačke i naravno – Srbije. Sam program festivala je fenomenalan. Predstavom ‘Orest u Mosulu’ će svečano biti otvoren ovogodišnji Bitef i to na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Isto tako, publika sa nestrpljenjem očekuje i performans ‘Beograd na daljinski’ kao i predstavu na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta ‘Zašto je poludeo G.R.?’.

“Vid savremenog pozorišta u kojem postoji interakcija umesto dominacije, kolektivni poduhvat umesto pojedinačnog uspeha, solidarnost umesto individualizma, saradnje umesto borbe, saosećanje umesto egocentrizma… Ovakva nova zajednica, zasnovana na učestvovanju, prepuštanju i saradnji u okviru izvođačke situacije, krajnji je ishod programa 53. Bitefa. On se ostvaruje u predstavi ‘Pozvani’ kojom će se 53. Bitef i zatvoriti.“, umetnički direktor Bitef-a, Ivan Medenica.

O samom osnivanju festivala i Bitef teatra postoje samo reči divljenja i poštovanja umetnika koji su ih izgradili i promovisali. Neprikosnoveni Mira Trailović i Jovan Ćirilov, laureati srpskog umetničkog društva, su davne 1967. godine podigli iz korena Beogradski Internacionalni Teatarski Festival koji i do dan-danas pruža podršku različitim umetničkim formama. Istorija savremenog pozorišta se upravo vezuje za postojanje Bitefa, a publika je ta koja godinama unazad pruža poverenje ovakvim važnim događajima.

Rezervacija ulaznica za sve predstave počinje 15. avgusta i traje do 1. septembra, dok prodaja ulaznica počinje 2. septembra na blagajni Bitef festivala smeštenoj u Pozorištu na Terazijama (Terazije 29). Ukoliko ste sprečeni da rezervišete svoje karte, istu možete obaviti putem e-mail adrese ([email protected]) ili telefona Bitef blagajne.

Šta ste odlučili – koji umetnički performans vam je zagolicao maštu?

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap