Beogradski jazz festival 2022 | od 26. do 30. oktobra | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Jazzbeats

Beogradski jazz festival


Omiljeni praznik džeza u novom ruhu.


Dobre stvari i dešavanja ne treba menjati, pogotovo ako ih spominjemo u kulturnom smislu. Sa sigurnošću možemo reći da srpska prestonica obiluje sjajnim sadržajem, koje je unikatno i nezaboravno, a pre svega tradicionalno. Zbog toga sa velikim zadovoljstvom najavljujemo 38. Beogradski jazz festival koji će se ove jeseni održati u periodu od 26. do 30. oktobra na dve lokacije – Domu omladine i MTS dvorani.

Poznato je da se na ovaj festival džez muzike pozivaju ne samo velika imena, već i mlade nade ovog žanra koji i te kako imaju šta da predstave publici. Štaviše, organizatori su odlučili da ovogodišnji program oboje sa 10 tematskih celina, sa više od 150 muzičara iz celog sveta, sa posebnim naglaskom na autore srpske džez scene. Grad Beograd kao osnivač ovog već sada tradicionalnog praznika muzike zajedno sa organizatorom – Domom omladine Beograda se trudi da sadržaj iz godine u godinu bude primamljiv i kvalitetan.

Pod sloganom „Jazzbeats“ biće predstavljene tri generacije umetnika, sa posebnim naglaskom na najmlađe koji čine više od polovine generacije umetnika. Takođe, dosta će se potencirati i razvoj orkestarskog džeza, kroz nastupe četiri velika ansambla sa neobičnim repertoarom. Ono što izdvajamo od gostiju jesu i švedski kontrabasista, čelista i kompozitor Lars Danijelson, kao slavno ime evropskog džeza. Njemu će se pridružiti i omiljeni kvartet Sexmob, kao i Avishai Cohen kvartet, koji u prvi plan stavlja trubu kao sredstvo prenosa najlepše muzike u umetničkom svetu. 

Kako bi svako obezbedio svoju ulaznicu, u prodaji se nalazi ograničen broj vaučera za komplete karata i to po početnoj ceni od 3800 dinara, a koji obuhvataju sve koncerte u glavnom programu 38. Beogradskog jazz festivala. Možete ih nabaviti direktno na blagajni Doma omladine ili preko zvaničnog sajta Tickets.rs servisa.

Da li ste već odabrali ciljanog izvođača i nastup? Ili čekate da budete iznenađeni? U bilo kojem slučaju, želimo vam dobru zabavu i još lepše uživanje u sjajnoj muzici!

 
Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap