Belgrade Irish Fest | Beogradski Irski Festival 2022 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Beogradski Irski Festival

Belgrade Irish Fest


Ova godina je rezervisana za umetničke jubileje.


Ono po čemu je srpska umetnička scena prepoznatljiva jeste činjenica da smo putem nje upoznali i saznali za brojne sadržajno kvalitetne manifestacije koje su unikatne po vrednostima koje promovišu. Jedna od njih jeste i Beogradski irski festival koji će se ove godine održati u jubilarnom, 10. izdanju i to u periodu od 11. do 20. marta na nekoliko lokacija u Beogradu. Te 2013. godine započeta je jedna zelena, vesela priča u čijem epicentru se nalazi Irska sa svim njenim kulturnim baštinama. Deset godina kasnije, postala je deo kulturnog miljea koji prepoznaje kvalitet.

Ove godine, napravljen je sjajan program koji je prilagođen svim generacijama. Među njima jeste i izložba fotografija pod nazivom „Rebel Song: Faces of Irish Music“, na otvorenom prostoru Savamale promenade, od strane čuvenog muzičkog fotografa Andrewa Catlina. U njegovoj, istoimenoj knjizi, on je objavio fotografije najpoznatijih irskih muzičara – Sinead O’ Connor, Liama O Maonlaia, Bona, Phila Lynotta i ostalih. Takođe, u okviru glavnog programa, omiljena irska umetnica i ilustratorska Holly Pereira započela je slikanjem velikog murala u ulici Maršala Birjuzova 16, kojim ujedno odaje priznanje svim ženama ovog sveta. 

Takođe, od 11. marta započinje i glavni program koji će uključivati miks filmova, muzike i tribina, sa posebnim akcentom na glavni događaj – koncert benda Hothouse Flowers, koji će se održati 18. marta u Bitefartcaffeu. Sa druge strane, bogati filmski program Irish Film Week sadrži i nagrađivane dokumentarce, među kojima je i onaj koji promoviše takozvano „ozelenjavanje“ hotela Moskva, fontane na Slaviji, palate Albanije i ostalih poznatih lokacija u našoj prestonici. Kao posebno iznenađenje, organizatori izdavajaju i ragbi utakmice između Irske i Engleske i Irske i Škotske, uz nama omiljenu proslavu Dana Svetog Patrika.

Za više informacija o ovom već sada tradicionalnom dešavanju, posetite zvanični sajt festivala (baner ispod teksta) koji nudi detalje o lokacijama, programu i drugim segmentima.

Šta ste prvo rezervisali u vašim kalendarima vezano za ovu manifestaciju?

 
Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap