BELEF 19 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
28. Beogradski letnji festival

BELEF 19


Ovogodišnje beogradsko leto je obojeno festivalima. Ovaj i te kako iščekujemo.


Neki festivali su prepoznatljivi po dugogodišnjoj tradiciji i tačnom periodu održavanja. Tako je i u slučaju sa autentičnim događajem BELEF koji se ovog leta održava po 28. put. On je zapravo najpopularniji beogradski letnji festival koji se klasifikuje kao međunarodni festival umetnosti i objedinjuje sve one nama omiljene kulturne aspekte: pozorište, knjige, koncerte, ples, film kao i ostale vizuelne umetnosti. Baš zbog činjenice da je Skupština grada Beograda osnivač ovog dešavanja, BELEF je prva asocijacija na srpsku kulturu obojenu svetskim umetničkim formama. Tokom predstojećih 17 dana, svi posetioci će biti u prilici da u zavisnosti od svojih afiniteta, uživaju u brojnim performansima.

“Belef je jedinstvena pojava. Svakog beogradskog leta, nov, provokativan, zabavan i poučan. Nikada isti i nikada dosadan. Može se sporiti oko toga koje je godišnje doba najlepše, ma kako bilo, samo leti Belef (do)leti. Uvek nasmejan, razigran i vama na raspolaganju. Muzika, igra, komedija, tragedija, izložbe, performansi, parkovi, šetnje, šetnje senovitim bulevarima. I možda, neočekivani, a željeni susreti. (Do)leti(te) u naš grad, udahni(te) 28. BELEF.“, prof. Aleksandar Ilić, umetnički direktor BELEF-a

Smešten na nekoliko lokacija, program BELEF-a je raznovrstan. Svečano otvaranje festivala desiće se 21. juna u Hangaru Luke Beograd i to pozorišnim spektaklom Sofokle: ‘Antigona 2000 godina kasnije’, gde će pored maestralnog Radeta Šerbedžije zaigrati i Jelena Lopatić, Damir Urban, kao i mnogi drugi eminentni umetnici. Za najmlađe je pripremljena ‘Legenda o hrabrosti’, predstava koja će se održati na platou ispred Vojnog muzeja.

U sklopu 28. Beogradskog letnjeg festivala je i  ‘Happy Manif’, jedinstvena koreografska šetnja u kojoj se kombinuje nekoliko formi plesova, a ove godine će biti izvedena u Tašmajdanskom parku i na Kalemegdanu, gde su pozvani svi bez obzira na godine i nivo raspoloženja. Za one koji više vole klasiku, Koncert bečkog salonskog orkestra je nešto što se ne sme propustiti, pogotovo za sve ljubitelje Mocarta i Štrausa.

Gde ćete ove godine na BELEF-u odleteti?

 

Detaljne informacije o ulaznicama možete pronaći klikom na baner ispod.

 
BELEF (belef.rs)
BELEF (belef.rs)
BELEF (belef.rs)
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap